1-6-1

  Avgjørende for tribunelivet i fremtiden

  GodsetUnionen støtter Norsk Supporterallianse sin aksjon om færre kamptidspunkter.

  Vi er ikke Premier League. Vi er ikke La Liga. Vi er ikke Bundesliga. Vi er ikke en gang i nærheten. Men vi er noe helt unikt, og det er det vi må dyrke. Vi har ektefølt, lokal kjærlighet – som er smittsom.

  Slik innleder Norsk Supporterallianse initiativet til aksjonen de har kalt «1-6-1», som innebærer at NSA ønsker tre kamptidspunkter i Tippeligaen i fremtiden. Slik kampoppsettet var før i tiden. Før kommersielle hensyn ble enerådende på bekostning av den viktigste variabelen i ligningen for å skape det «produktet» NFF og kommersielle aktører til stadighet omtaler, nemlig supporterne.

  For GodsetUnionen er det en selvfølge å støtte oppunder denne aksjonen, fordi vi, i likhet med resten av supporter-Norge, ønsker forutsigbarhet for alle som ønsker å følge klubben sin. Enten det er på hjemmebane eller bortebane. Vi ønsker at vi i Norge skal skape en tribunekultur vi kan være stolte av, fremfor tusenvis av tomme seter rundt om i landet hver eneste serierunde. Vi supportere er kanskje naive i troen, når vi genuint tror at vår tilstedeværelse, vår lidenskap og vårt engasjement i form av verbal og visuell støtte kan være med på å avgjøre fotballkamper. Men samtidig er det ingenting som er mer ektefølt enn nettopp denne lidenskapen.

  For oss Strømsgodset-supportere fremkaller det gåsehud bare med tanken på når Ola Kamara sendte Marienlyst til himmels i siste serierunde i 2013. Slike scener er det vanskelig å beskrive. Slike scener har vi også sett mange andre steder i Norge. Enten man er Vålerenga, Brann, Lillestrøm, Rosenborg osv, så vet man hva jeg snakker om. Og det er nettopp denne lidenskapen, denne lokale lidenskapen, vi må bevare.

  Fotball er best på stadion, og vi i GodsetUnionen mener at både klubbene, medieaktørene og NFF har et ansvar for å tilrettelegge for dette i størst mulig grad. Når det heller ikke finnes dokumenterte argumenter for at spredning av kamptidspunkter er bra for TV-produktets oppslutning, så er det ingen tvil om at 3 kamptidspunkter vil kunne bidra til at flere supportere finner veien til stadion.

  Fulle tribuner, fulle bortetribuner, og stemning på stadion, det er det fotball handler om. Ikke gullkantede medieavtaler.