Fra: GodsetUnionen

  Årets julegaver er delt ut.

  GodsetUnionen har også i år delt ut julegaver. I år er det barneavdelingen på Drammen Sykehus og Drammen Warriors, som spiller amerikansk fotball, som får gavene.

  JULEGAVE 1
  Til: Barneavdelingen
  Fra: GodsetUnionen

  GodsetUnionen har også i år delt ut en julegave til barneavdelingen på Drammen Sykehus. I år ble det overlevert en gavesjekk på kr 10 000, noe avdelingssykepleier Margrethe S. Bay satte veldig stor pris på.

  «Det å motta gaver til barna på avdelingen er noe vi setter veldig pris på, spesielt nå i julen. Det bidrar til at vi kan gjøre noe ekstra for de som må være på avdelingen. I år vil vi bruke noe av midlene vi har fått til å kjøpe inn noe god mat, mest sannsynlig pizza, og ha en koselig kveld med barna. I tillegg vil noe av gaven bli brukt på Brageteateret, som kommer til avdelingen med egen forestilling.»

  Pengene de mottok i 2015 ble brukt til å kjøpe inn spill de kunne ha på avdelingen, samt at alle barna fikk egen julestrømpe.
  Bay er tydelig på at alle gaver og donasjoner som kommer utenfra er et meget viktig tilskudd til de midlene sykehuset selv bruker

  «Å få gaver betyr at vi kan gjøre noe ekstra for barna og ungdommene på avdelingen. Vi kan for eksempel kjøpe gavekort på kinoen, som de som er friske nok til å forlate sykehuset, kan benytte for å få et pusterom. Vi kan også kjøpe inn litt god mat til de som må være på sykehuset hele tiden. Det er viktig å spre glede og gjøre noe ekstra for de som er hos oss».

  I fremtiden vil det også bli satt fokus på å lage et eget ungdomsrom for de litt eldre barna på avdelingen. Her er ungdomsrådet en viktig samtalepartner, og en del av gavene som kommer inn vil gå direkte til et slikt rom, kan Margrethe fortelle.

  GodsetUnionens leder Thor Arne Hanssen sier følgende:
  «Jeg mener det er viktig at GodsetUnionen bidrar i lokalsamfunnet og at vi forhåpentligvis kan bidra til en bedre julefeiring for de som må tilbringe jula på sykehuset. Jeg vil også presisere at gaven er fra alle medlemmene i GU og at barneavdelingen er velfortjent mottaker av denne julegaven.»

   

  JULEGAVE 2
  Til: Drammen Warriors
  Fra: GodsetUnionen

  040616-random-0171Kristian Andresen

  GodsetUnionen har også gitt penger til Drammen Warriors, som spiller amerikansk fotball. Klubben ble stiftet i 2010, etter at noen hadde blitt inspirert av Super Bowl som gikk av stabelen i februar. En facebookgruppe ble opprettet og det kom stadig folk til i gruppen som var interesserte i å møtes på Berskaug for å kaste litt ball. Legger man sammen en interessert gjeng, samt trenere og noen spillere fra det som tidligere var Drammen Scorpions, får man det som i dag er Drammen Warriors.

  Drammen Warriors spiller sine kamper på Berskaug. De stiller lag for senior og U17, og vil spille alle sine kamper i løpet av perioden april til juni. Om vinteren trener de blant annet på Årbogen og inne i gymsalen på Aronsløkka skole.
  «Et av de største problemene vi har er treningstider. De fleste gressbaner åpner ikke før nærmere 17. mai og vi har opplevd å reise på første bortekamp i Bergen, uten å ha trent en eneste gang ute siden forrige sesong», forteller nestleder i klubben Per Magnus Solberg.

  Da Warriors startet opp i 2010 ble de den 18. klubben i Norge. I dag er tallet cirka 30. Med andre ord har mange valgt amerikansk fotball som et alternativ til de mer tradisjonelle idrettene håndball og fotball. Nestleder Solberg kan fortelle om et jevnt tilsig av spillere, noe som er viktig for å kunne holde laget i gang.
  «Vi føler selv at vi har markedsført oss godt via sosiale medier blant annet, men mange blir fortsatt overrasket når jeg sier at Drammen har et eget amerikansk fotballag.»

  Drammen Warriors har i år fått tildelt 5000 kroner fra GodsetUnionens medlemmer som julegave.
  GodsetUnionens leder Thor Arne Hanssen hadde følgende å si om hvorfor nettopp Drammen Warriors fikk julegave i år:

  «Med slagordet «one team – one family» viser Warriors at de er inkluderende, og vi ser på de som et godt alternativ til de som vil gjøre noe annet enn for eksempel fotball og håndball. Det er også viktig at de har et U17 lag slik at man kan få ungdommen ut på trening i stedet for at de blir sittende foran dataskjermen. Ved å gi Warriors en julegave håper vi å kunne bidra til ting som å skaffe utstyr til spillerne eller redusere reiseutgifter.

  Vi ønsker alle barn og ansatte på barneavdelingen og alle rundt Drammen Warriors en god jul og et godt nytt år.