GodsetUnionen støtter Gatelaget

  Seriegull til Drammen by!

  Lite er viktigere i idrett enn samhold. Samhold skaper glede, minner og vennskap. Nettopp dette er Gatelaget et ekstremt godt eksempel på.

  Fantastisk tiltak

  GodsetUnionen overleverte i formiddag en sjekk til Gatelaget pålydende 10 000 kroner, under et møte med assistentrener Roy Bostrøm og visekaptein Torstein Gravdal, i Kirkens Bymisjon sine lokaler på Bragernes. Den offisielle utdeling skjedde under pausen i kveldens kamp mellom Godset og Viking. Pengene er øremerket til en sosial happening for laget.

  «Først og fremst må jeg si at Gatelaget er et fantastisk tiltak. Det er heldigvis mange klubber som har opprettet et slikt tilbud, noe som gir en veldig positiv effekt for de som er med. Det at de vinner serien i sin første sesong, sier noe om at det bor mye kvalitet i laget og at de er en godt sammensveiset gjeng. Derfor ønsker vi i GU å gi de 10 000 kr, slik at de kan få gjennomført noe sosialt på slutten av sesongen for å feire gullet, sier GodsetUnionens leder Thor Arne Hanssen.

   

  Parademarsj

  Sesongen har vært prikkfri for Gatelaget. De har nedkjempet det ene laget etter det andre i Comeback-ligaen (liga opprettet for gatelag av Fotballstiftelsen red.anm) og kronet det hele med å sikre seriegullet i siste kamp mot Stabæk, en kamp de vant 4-2. Ligaen har i tillegg til seriemester Godset, i år bestått av Gatelag fra; Vålerenga, Fredrikstad, Stabæk, Lillestrøm, Odd, Sandefjord og Asker.

  Strømsgodset 14 12 1 1 113 32 37
  Stabæk 14 12 0 2 125 21 36
  Odd 14 8 0 6 58 68 24
  Sandefjord 14 7 1 6 57 49 22
  Fredrikstad 14 7 0 7 45 54 21
  Vålerenga 14 3 1 10 38 102 10
  LSK 14 3 0 11 33 102 9
  Asker 14 2 1 11 32 73 7

  (Tabellen i Comeback-ligaen)

  Sesongen har dog hatt både oppturer og nedturer skal vi tro assistenttrener Roy Bostrøm. «Den største nedturen for oss var da vi tapte nesten alle kampene under NM i Sandefjord. Vi endte da på 8.plass av 12 lag. Men etter den siste kampen mot Enga som vi tapte 2-1 etter to selvmål, så jeg en gnist i øynene på gutta. Det gnistret faenskap i øynene deres, dette skal ikke gjenta seg, og etter det har vi så å si ikke tapt en kamp», forteller Bostrøm.
  Visekaptein Torstein Gravdal innrømmer noe motvillig at han var en av de som scoret selvmål i den nevnte Enga-kampen.

   

  Stor gjeng – godt samhold

  Gatelaget har i snitt hatt en stamme på 12-13 stykker, men på det meste har vi vært oppe i 26 stykker. Vi driver et lavterskeltilbud og det ønsker vi at det skal fortsette å være, dermed er det nesten synd at vi vant serien i år. Terskelen for å møte opp nå kan virke skremmende utenfra, men det er viktig å presisere at disse gutta som har vært med i år startet med en røykepause 5 minutter ut oppvarmingen på den første treningen. Så lista er lav for å bli med, mens utviklingspotensialet er stort, forteller Bostrøm. Neste år håper jeg vi taper alle kampene, slik at lista for å bli med blir lavere. Uansett så håper vi på god rekruttering inn mot 2017, med de gutta som er med per nå i en slags mentor-rolle for nykommerne.

  Jeg har mange venner og bekjente som sier til meg at de kunne tenke seg å være med, men mange sliter med å ta det siste skrittet og faktisk bli med på trening, forteller Gravdal. Men noe av det som har vært det viktigste for oss som har vært med i år, er samholdet. Man skaffer seg venner, man føler seg velkommen i foreningen og på SIF-huset, legger han til.

  GU-TIFO møtte opp i sesongens siste hjemmekamp, en kamp gutta vant 8-1 over Odd.

  GU-TIFO møtte opp i sesongens siste hjemmekamp, en kamp gutta vant 8-1 over Odd. (Foto: GU-media/Anita Johansen)

  Sosial happening

  Når Roy og Torstein mottar sjekken på vegne av laget, kommer følelsene. En tydelig preget Bostrøm forteller hvor mye dette betyr for laget.
  «Dette er midler vi mottar med stor ydmykhet og som vi setter stor pris på. At GodsetUnionen velger å gi oss penger er veldig rørende. Nå kan vi finne på noe sosialt som setter et flott punktum som avslutning på sesongen.»

  Dette er noe som vil være med på å spre glede og styrke samholdet i laget og som er stort for oss på laget, sier Gravdal.

  Det ryktes at pengene vil bli brukt på en bedre middag etter landsturneringen i desember.

  Vi gratulerer Gatelaget med gullet og håper at 2017-sesongen byr på nye muligheter og nye utfordringer for både de gamle og ikke minst nye spillerne som kommer inn på laget.

  Velg filer