GU støtter supporterdrevet opprop!

  Et opprop for å hindre sportsvasking.

  Et initiativ for å endre fotballen nedenfra.

  For kort tid siden ble www.vaarfotball.no lansert. Dette er et supporterdrevet initiativ for å endre fotballen nedenfra. En annen fotball er mulig. Målet er å endre kurs, og da starter vi på grasrota!

  Målsetningen er å få endret vedtektene til norske fotballklubber, og deretter fremme forslag på fotballtinget for å tvinge NFF til å prioritere arbeid mot sportsvasking. Håpet er at vi inspirerer fotballfans i andre land, slik at vi etterhvert kan få flere forbund som jobber med dette opp mot UEFA og FIFA.

  GodsetUnionen støtter oppropet og ønsker endringene velkommen. Sammen med Vår Fotball og forhåpentligvis resten av fotball-Norge skal vi gjøre vårt for å få klubbene og NFF til å gå foran mot sportsvasking!

  I første omgang vil det fremmes forslag på Strømsgodset Idrettsforening sitt årsmøte, hvor vi forventer at klubben vedtar endringene. Deretter er målet at initiativet spres videre til andre norske klubber og supporterklubber. Dette for å legge press på NFF. Med et samlet fotball-Norge i ryggen håper vi at initiativet finner veien over landegrensene og videre utover i Europa. Først da kan det legges press på UEFA og FIFA.

  Hva er sportsvasking
  I årevis har vi sett hvordan spillet vi elsker utnyttes av brutale regimer. De bruker store penger på å sponse fotballklubber, kjøpe fotballklubber, internasjonale sluttspill og til og med andre lands nasjonale turneringer og finaler. Grunnen til at de bruker hundrevis av milliarder på dette, er fordi grove brudd på menneskerettighetene er dårlig PR. Ved å kjøpe seg inn i fotballen og andre idretter kan de markedsføre seg på den internasjonale arena.

  Et eksempel på dette er Qatar. Et land som har kjøpt seg innflytelse i fotballen via PSG, UEFA og FIFA. De har fått tildelt fotball-VM, klubb-VM i fotball og i tillegg har landslaget deres har fått “gjesteplass” i blant annet Gold Cup og Copa America.

  Andre land som driver med sportsvasking er blant annet Russland, Hviterussland, Kina, Bahrain, og Saudi-Arabia.

  GodsetUnionen støtter dette oppropet fordi vi ikke ønsker at Strømsgodset skal spille treningskamper eller legge treningsleir i land med autoritære regimer. Vi ønsker heller ikke at klubben skal inngå sponsor- og samarbeidsavtaler med stater eller selskaper med samme navn som stater det er dokumentert at det begås systematiske og grove brudd på menneskerettighetene.

  Les mer om forslaget på www.vaarfotball.no