Styret vil komme med en redegjørelse!

  GU står sammen med supporter-Norge!

  NSA og supporterklubbene har sett seg lei av NFFs propaganda og "anti tribuneliv". Derfor har det blitt satt igang en protestaksjon mot NFFs retningslinjer på stadion.

  GodsetUnionen står sammen med supporter-Norge!

  Norsk fotball er vår fotball. Tribunekultur og vår nærliggende klubb, i vårt tilfelle er Strømsgodset og dette er lidenskapen vi alle brenner for. Klubbtilhørighet, by-tilhørighet og gruppetilhørighet. Tribunearrangementer er noe mange jobber med uke inn og uke ut, år etter år for å lage best mulig stemning på stadion i form av bannere, pyroteknikk, flagg og mosaikk show – for å nevne noe. Dette brenner vi for!

  Vi er også i gang med kronerulling mtp nedbetaling av eventuelle bøter som kommer fra tidligere og fremtidige tifo-arrangementer. Vi oppfordrer alle som brenner for tribunelivet i Drammen om å sponse oss med en skilling eller ti. Vipps valgfri sum til GU-Tifo (93409)

  Norges fotballforbund har regelverk for pyroteknikk som de fleste er kjent med. NSA (Norsk supporter allianse) har jobbet frem så supporterklubbene kunne søke om lovlig pyroteknikk i Norge som vi også fikk gjennomslag for. Da i ekstremt enkle former som «tinnsoldat blussing» på indre bane, endringer av antall enheter hvis det er vindstille eller andre formaliteter som ødelegger showene som opprinnelig er planlagt. Tidligere var det litt mer åpent og vi fikk i det miste lov til å søke om pyrobruk på tribunen før kamp, som vi har gjort ved flere anledninger både som en del av et større Tifo-arrangement eller bare en «kaos-tifo». Nå er NFF tilbake til tinnsoldat på indre bane og så få enheter at du kunne vurdert og tenne en sigar i stedet med samme effekt. Dette er vi totalt motstandere av, da vi er for et levende tribuneliv – altså dette skal skje på tribunen i form av et tribuneshow eller f. eks i ekstase ved en scoring eller når det virkelig er god kok. Da tennes det gjerne bluss for å «fyre» opp stemningen enda et hakk på stadion! Dette er vanlig i de fleste land rundt om i verden, lovlig eller ikke. Dette er en del av tribunekulturen vi står for og som de aller, aller fleste supporterklubber og grupperinger gjør som en del av sine tifoshow i resten av verden.

  GodsetUnionen står på lik linje med resten av supporter-Norge. Vi er med på en stor protestaksjon mot NFF som ble gjennomført mot Rosenborg fredag 1. november. Aksjonen går ut på at vi (NSA og supporterklubbene) ønsker at NFF går i dialog med supporterne nå! Vi ønsker alle lovlige arrangementer på våre supportertribuner som vi kan leve med uten å måtte betale skyhøye bøter og risikere å bli anmeldt. Vi ønsker ingen form for maskering, men for å få til det må regelverket hos NFF endres. Vi støtter naturligvis ikke at ting blir kastet på banen!

  Hvorfor maskerer folk seg når det tas i bruk pyroteknikk? Det er rett og slett på grunn av at man risikerer personbøter, anmeldelser og utestengelse fra kamper. Dette er i henhold til det regelverket NFF har satt opp. Frykt ikke, det er ingen som skal rane en bank. De ønsker bare å skape en fantastisk atmosfære! De er på stadion på lik linje som alle andre for å skape best mulig liv på tribunen, og gi sin støtte til klubben. Når det er sagt, så elsker både klubbene og spillerne bruken av pyro. Dette er stemningsskapende og gir ekstra trøkk til de utpå banen. Selv de yngste på supportertribunene digger dette!

  Det kom også ut en artikkel i avisen søndag morgen. «Personen prøvde å få frem ett poeng om at fyringen ikke var noe som ble gjort i direkte regi av GU men av vennegjenger innad i supportermijøet på egen risiko» Alle er medlemmer av GodsetUnionen.  Alle er der for å gi av seg selv for tribunelivet de brenner for. Alle er på kampene for å synge og støtte klubben!

  GodsetUnionen er sikre på at vi kan håndtere dette på en skikkelig måte, med god dialog og infoflyt med supportere og Strømsgodset har vi bevist gang på gang at vi kan gjennomføre store tifo-arrangementer der vi bruker pyro. Vi ønsker at dette skal gjøres skikkelig og under ordnede forhold, men NFF tillater dessverre ikke det per dags dato. Nå har tribunenorge våknet, norsk fotball skal igjen tilbake til folket og uten et levende tribuneliv er fotballen nitrist.

  En supportertribune skal være levende – vi sier Ja til norske tilstander!

   

  Her er noen flotte bilder fra protestaksjonen:

  GodsetUnionen vs Rosenborg (Banner og fyring)

  Stabæksupport (fyring)

  Vikinghordene (fyring)

  Krisriansund (fyring)

  Klanen (banner mot Geir Ellefsen)

  Kanarifansen (Banner mot NFF)

  HamKam (banner mot NFF)