Leder’n

  Han er som regel å finne på betongen med kameratgjengen sin, der han forteller skrøner absolutt ingen tror på. Han omtales som "Charter-Arne" eller som "kongen av juletrær". Nå har han oppsummert sesongen for oss.

  Denne ukens «Supporter’n» har vi valgt å tilegne sjefen over alle GodsetUnionister, Thor Arne Hanssen.

  Plass på tribunen?
  Midt på betongen.

  Vi ligger på sølvplass med to kamper igjen, men med et slep av utfordrere rett bak oss. Har du troen på at vi tar medalje?
  Jeg har stor tro på at vi tar medalje. Vi er i god form, og vi bør hamle opp med både Sandefjord borte og Enga hjemme. Synes dog det er på tide å spille to gode og forrykende omganger. Så klart det blir sølv.

  Etter at BP tok over er det flere spillere som har blomstret og tatt nye steg. Hva er det med BP som gjør at spillerne føler seg trygge og klarer å prestere på et høyt nivå?
  Jeg tror BP har trykket på de rette knappene, og innført regler som spillerne klarer å forholde seg til. Samtidig så har vi gått tilbake til en filosofi som er kjent og føles trygg for spillerne. Han har også fått spillerne til å jobbe for hverandre og han har gitt dem enkle arbeidsoppgaver. Jeg tror han nyter stor respekt i spillergruppa og får frem det beste i hver spiller. Marcus er et godt eksempel på dette.

  GodsetUnionen, har i år som tidligere, vært noe varierende i prestasjonen på tribunen. Men kan du velge en hjemmekamp og en bortekamp, som for deg har vært de beste i år, hva gjelder tribuneprestasjon?
  Jeg synes at kampene mot 3050 har vært de beste. Jeg tenker da på alt rundt kampene. Det var skikkelig kok før og etter kamp. Høydepunktet var det stemningen som var i Drammen, på togstasjonen og kaoset vi skapte i 3050 før bortekampen. Det var rått.
  Inne på tribunen kokte det og det ble helt vilt når vi gikk opp i ledelsen på slutten. Fantastiske scener, glede, jubel og vanvittige bilder av folk, som viste hvor mye den seieren betydde. Under kampen var det et helt vanvittig trykk. Det beste var at såpass mange blå hadde fått billetter på motsatt side, slik at det ble synging fra flere tribuner på bortebane. Det var stort.

  Hvis vi skal se fire-fem år frem i tid. Hvordan tror du GodsetUnionen har utviklet seg?
  Vanskelig å si, men fortsetter vi å jobbe som nå så blir det meget bra. Jeg har tro på GU i årene som kommer . Vi har et bra grunnlag, med mange dedikerte folk, så det er bare å kjøre på. Vi har kommet for å bli i toppen av supportergruppene i Norge.
  Hvem vet, kanskje GU endelig har begynt å synge i motgang og?

  Vi har de siste årene sett en klar trend på at det er de unge supporterne som er de største bidragsyterne, før de inntar en litt «roligere» rolle når man «blir voksen». Hvilke tiltak mener du er de viktigste for at GodsetUnionen skal tiltrekke seg nye engasjerte og dedikerte supportere som ønsker å bidra til et fantastisk tribuneliv?
  Vi må legge en plan for å få inn flere yngre og dedikerte gutter på tribunen. Det er mange der ute som garantert har noe å bidra med. Disse må vi få tak i. Hvordan vi skal klare dette må styret legge en startegi på. Så må planene utføres. Rekruteringsarbeidet blir tøft, men dette skal vi klare. Vi må kanskje bla få til foredrag om tribunekultur og skape enda mer interesse rundt GU, som får unge folk til å ville være på stadion og bidra. Det er fantastisk moro å synge og lage liv så vi må bare få formidlet dette til unge som er veldig interiserte i tribuneliv

  Nå som sesongen går mot slutten, nærmer vi oss også «silly-season». Hvilke spillere tror du forsvinner og hvilke spillere ønsker du deg til klubben?
  Jeg blir overrasket hvis ikke Gustav eller Iver forsvinner i vinter. Begge har levert meget bra og mange har nok dem på blokka. Ellers så tipper jeg en til to andre forsvinner, uten og nevne navn.
  Inn så håper jeg på Keita, Marko og Nana permanent. Samt å beholde de fleste spillerne. Det er viktig med kontinuitet.

  Til slutt, kan du gi oss en oppsummering av hvordan GodsetUnionens 2015-sesong har vært i dine øyne?
  Jeg synes vi har utviklet oss mye de siste årene. Både det folk ser og ikke ser. Når det gjelder 2015 så synes jeg alle i styret gjør en fantastisk jobb og det bidrar til at alle jobber og bidrar mye. Vi har også blitt mer proffe på mange ting og har god økonomi. Tribunemessig har Truls og Pedersen gjort en fantastisk jobb . Jeg vil takke begge for den innsatsen de legger ned for at vi skal ha trykk på kampene. Men vi har fortsatt en vei å gå. Det er litt for mange på GU tribunen som ikke synger. Men jeg synes det har vært en bra sesong, både når det gjelder trykk og tifo. GU lager fantastisk liv og bidrar til at laget yter det lille ekstra. Klapp på skuldra til alle Unionister og de på langsidene som bidrar til fantastisk atmosfære. Uten dere alle så hadde det vært dødt og det hadde vært kjipt å spilt på Marienlyst.
  GU har vokst seg store, så vi må bare fortsette å jobbe videre. Jeg vil takke alle som har bidratt på tribunen og som har reist land og strand rundt. Dere er fantastiske. Nå er det bare to kamper igjen. Håper alle som en dukker opp i Sandefjord og hjelper laget til seier.
  Hjemme mot Enga så kliner vi til og feirer forhåpentligvis sølv etter en fantastisk kamp og tribuneprestasjon.

  Til slutt en liten oppfordring: Betal medlemskapet, trykk til i de to siste kampene og så bygger vi videre på det bra grunnlaget vi har neste år.

  Igjen tusen takk alle sammen for en magisk sesong.

  Thor Arne Hanssen
  Leder GodsetUnionen

  12193212_10208217217852205_192837751_o

  «Syng høyt, syng Strømsgodset»