Legender

  Vi har hatt Nøstdahl, Inge Thun og Steinar P. Alle er de legendariske spillere som har begeistret utallige Strømsgodset-supportere, samtidig som de har frustrert og drevet motstanderenes fans og spillere til vanvidd. Dersom du har lest denne spalten har du helt sikkert fått med deg at undertegnede er svært begeistret for historie. Jeg simpelthen elsker å se tilbake i tid og lese om eller gjenoppleve fortidens bragder.

  Tribunerøsten lar seg begeistre av gamle helter.

  For meg er det noe helt eget å bla i avisutklipp fra gamledager, lese i den fantastiske jubileumsboka vår eller mimre tilbake til egne opplevelser. Noe eget og ekte. Det forteller historien utallige opp og nedrykk, avgjørende scoringer og om at det umulige faktisk er mulig. Et eksempel på sistnevnte var da Oddemann sikret tre poeng mot Tromsdalen på Marienlyst i 1993 med et frispark i krysset omtrent fra midtbanen. Eller da samme mann også scoret fra midtbanen, denne gangen på volley, sesongen etter. Eller da han putta to lure mål mot Rosenborg i cupfinalen i ´91. Odd Johnsen, mannen som gjorde det umulige mulig.

  Med tid og stunder blir det forhåpentligvis en anledning for å skue tilbake og beskrive bragder og triumfer utrettet av dagens Strømsgodset-mannskap. Fjorårets NM-gull er alt en selvskreven begivenhet når vi får det hele enda litt mer på avstand. Det skal også bli interessant å se hvem av spillerene som til slutt fremstår som verdige kandidater. Av dagens spillerstall ser jeg selv kun en opplagt kandidat, og det er klippen i midtforsvaret vårt som er kaptein på skuta og spiller med sekstallet på ryggen. De andre på laget har for mye å bevise foreløpig, både på og utenfor banen.

  Er du, som meg og mange andre, opptatt av historie anbefaler jeg en nærmere studie av nettsiden vår. Besøk godsetunionen.com. Der finner du en egen oversikt med tidligere spillere portrettert, samt nyvinningen vår “Historieboka” hvor vi skal samle passende artikler som vi publiserer med ujevne mellomrom.

  Vel bekomme.