Leserbrev

  Vi har mottatt et leserinnlegg fra en person i tribunemiljøet i GodsetUnionen. Hør hans tanker før årets første tribuneduell førstkommende søndag!

  Tribuneduellen Stabæk hjemme 2018

   

  Det er på tide å ta en titt på sesongens første tribuneduell, det er på tide å løfte blikket opp fra kunstgresset og opp på tribunen. Allerede første seriekamp møter vi et lag som kan stille med relativt god motstand på bortefeltet. Stabæk har ikke lange reiseveien og kommer til å fylle store deler av feltet. Derfor er det viktig at GodsetUnionen er våkne fra start og gir bånn gass allerede før kampen blåses i gang. I våre øyne er ikke Stabæk noen storkamp, men tribuneduell blir det og det er viktig å sette en høy standard for sesongen. Hva er det egentlig Stabæk fansen stiller med på bortefeltet når vi møter dem søndag 11. mars?

  Stabæk har i norsk målestokk hatt et aktivt ultras-miljø lenge og baserer mye av tribunelivet sitt rundt disse gruppene. Dette har vært med på å forme stilen og Stabæk har hatt mindre innslag av anglofil påvirkning i sitt tribunemiljø. Stabæk har i likhet med GU inntil nylig ikke benyttet seg av tromme, likevel skiller Stabæks mer kontinentale stil seg noe fra GUs anglofile. Fun fact: GU og Stabæks supportermiljø vedtok ca. likt i fjor å innføre tromme på tribunen.

  I Stabæks aktive supportermiljø finner vi grupper som Ultras 1912 (kreativt navn!), Inferno’99 og Vestfronten. Så vidt vi forstår det er det Ultras 1912 som styrer det meste enn så lenge, mens Vestfronten er en mer up and coming gruppe med yngre engasjerte ultras. Strømsgodset borte er uten tvil årets høydepunkt for denne gjengen, og de kommer til å mobilisere både på tribunen og Twitter. Stabæks ultras har også allierte her i Norge. Stabæk, Rosenborg og Lyn Oslo utgjør det de selv kaller «Den hellige treenighet». Hvor hellig vennskapet deres er utover det å spandere en ekstra rom&cola i baren når lagene møtes, eller om det dukker opp noen fra Nidaros på søndag 11. mars er uvisst. Uansett kommer bortesupporterne til å bli sett og hørt denne kampdagen. Hvordan skal GodsetUnionen svare?

  Det er i slike kamper som denne at det er ekstra viktig at GodsetUnionen utfører sin primæroppgave, nemlig det å synge, heie og støtte SIF. Ikke bare for våre blå helter på banen, men for å skape den kampopplevelsen vi ønsker å ha på Marienlyst. Første hjemmekamp kan fort være første Godset-kampen for flere supportere som har funnet veien hit for aller første gang. La oss gi dem en opplevelse som gjør at de vil komme tilbake. Vi som har stått i GU lenge vet hva vi må gjøre, nye supportere skal lære hvordan det gjøres.

  Følg med på forsangere, få med deg hvilke sanger som startes. I GU står du ikke bare for å oppleve stemningen, du står der for å skape stemningen også. Når hele tribunen bidrar og vi får med langsidene, da er vi best i Norge. Lokomotivfeltet på midten er fortsatt for de mest aktive gutta, sangsterke supportere og ultras. Føler du at du trenger litt mer tid før du er helt der er det bare å trekke litt lengre ut på sidene og bidra så godt du kan der. Og uansett hvor du står på tribunen … La mobilen ligge i lomma under kampen, nyt seriestarten og nyt 15 minusgrader. God kamp.

   

  • Rookie