Leserinnlegg: Nå må norske supportere stå sammen!

  Det er ikke ofte norsk fotball stjeler overskrifter lengre, men det har pyro-debatten sørget for.

  Protesten vekket oppsikt i hele supporter-Norge og ikke minst i media. Både klubbene og supporterne ønsker mer pyro og stemning på stadion.

  Det er ikke ofte norsk fotball stjeler overskrifter lengre. De store publikumslagene sliter sportslig og drittklubben Molde har tatt gull (gjesp). På tribunen fortsetter kampen for å kunne lage en ramme, atmosfære og støtte til lagene, i en ellers grå og trist liga.

   

  Etter derbyet på Åråsen mellom LSK-VIF fikk flere øyne opp for hvor fantastisk tribuneliv som kan skapes her i Norge, på Consto Arena skapte også GodsetUnionen en herlig ramme i vårt derby. Nylig gjennomførte Godset også en spørreundersøkelse knyttet til hva som motiverer folk til å gå på kamp, der veldig mange svarte at stemningen og atmosfæren er avgjørende. Dessverre har vi et fotballforbund som ikke spiller på lag med supporterne, derfor så vi protestene på Marienlyst 1.11.19 med pyro og tekstbannere.

   

   

  Protesten vekket oppsikt i hele supporter-Norge og ikke minst i media. Både klubbene og supporterne ønsker mer pyro og stemning på stadion. Da kan ikke regelverket og bøter stå i veien. NFF ble også tatt i å lyve på direktesendt TV. Tilliten til forbundet er så å si ikke-eksisterende! De siste kampene har vi sett pyro og protestbannere over hele Norge. Nå har supporter-Norge våknet! Vi vil ha engasjement, pyro, en levende ultras- og tribunekultur, få ut pampene og få inn folk som vil skape best mulig vilkår for supportere og klubber.

   

  Så hvorfor ble det brukt finlandshetter av Strømsgodset-supporterne og andre under kampene? Rett og slett fordi bøtene for pyro i Norge er helt hinsides. Ikke bare sender NFF en stor felles bot, men det kan også komme personlige bøter i titusenklassen. Finlandshetter ble ikke brukt for å skremme noen, tøffe seg eller se kriminelle ut. NFF sier ofte at barnefamilier kan bli skremt av pyro og ultras, uten at de kan henvise til noen kilder eller dokumentasjon på det. Se video og bilder fra Marienlyst 1. november, de yngre barna storkoste seg og jublet for pyro! GU er ikke en «familietribune», men en supportertribune. I tillegg er ikke pyro-effekter noe nytt i Drammen og supporter-Norge.   

  Så min oppfordring nå er å støtte kampen for et levende tribuneliv og supporterkulturen i Norge. I en tid der den yngre generasjonen sitter strandet for tv-spill og Premier League, må vi skape en kampopplevelse og ramme rundt kampene som de liker. Og spillerne elsker det også! Ikke bare må GodsetUnionen og Strømsgodset stå sammen. Hele fotball-Norge må stå sammen! Bildene fra Lerkendal som viser sivilpoliti forkledd som RBK-supportere med supporterskjerf får det til å gå kaldt nedover ryggen. Ja ord blir fattige. Nå må alle supportere, ultras og alle som er glad i norsk fotball stå opp og sammen for felles sak!

   

  Vi ses på Marienlyst mot Brann. Kjøp kampbilletter HER!

  Sammen skal vi løfte norsk fotball og tribuneliv.

   

  Rookie