Minneord

  En siste hilsen til to flotte mennesker som forlot oss så alt for tidlig

  Merete var raus, god, lojal, tolerant og nydelig. Hun var like skjønn inni som hun var utenpå. Jan Høsøien trenger heller ingen introduksjon. Jans bidrag i Strømsgodset er behørig beskrevet av Rune Marthinsen på Strømsgodsets hjemmesider. SLO, oppmann og styremedlem

  Oktober er en måned for ettertanke for miljøet rundt Strømsgodset IF, GodsetUnionen og Drammen. Vi har mistet to bautaer i miljøene våre. To flotte og gjennomstøpte personer som vi aldri får igjen. To mennesker som kjempet mot kreften med lik skjebne. Neste kamp betyr forferdelig lite akkurat nå.

  Merete Holth var jenta som rørte en hel by. Gjennom Meretes Kreftkamp ble byen engasjert for å redde en tobarnsmor fra Konnerud som legene hadde gitt opp i Norge. Gjennom Facebook engasjerte vennene hennes seg for å samle inn penger til en kostbar behandling i Tyskland som et tappert siste forsøk på å få Merete frisk. Loppemarkeder, auksjoner og lotterier ble avholdt. Behandlingen ble dekket og vel så det. Det skulle ikke stå på pengene for Merete. Dessverre sto ikke livet til å redde.

  Merete var spesiell. «Det er ingen som får vonde ord i begravelsen» pleier min gamle far å si, men Merete går klar av alle fine og gode ord som er skrevet i sosiale medier og i media. Merete var raus, god, lojal, tolerant og nydelig. Hun var like skjønn inni som hun var utenpå. Hun var en ekte Godsetjente i ordets rette og beste forstand. Hun visste det muligens ikke selv, men det var hun og venninnene som gikk opp stien for den voksende delen jenter som følger Strømsgodset. Du betydde noe for mange – du er alltid en av oss.

  Jan Høsøien trenger heller ingen introduksjon. Jans bidrag i Strømsgodset er behørig beskrevet av Rune Marthinsen på Strømsgodsets hjemmesider. SLO, oppmann og styremedlem; om man skulle ha listet opp alle verv ville lista blitt lang. Uavhengig av verv var Jans pågangsmot, interesse og engasjement for Strømsgodset uten sidestykke. Det var aldri et vondt ord. Selv om han kunne være uenig i avgjørelser. Jan sviktet ikke klubben sin. Han var alltid støttende. Enten det var diskusjoner på Kings, internettforum eller en kritisk journalist. Jan var der og forsvarte sitt kjære Strømsgodset. Alltid. I sol, i snø og i regnvær. Og det var nok få som var gladere for seriegullet 2013.

  Jan var snill, blid og elsket diskusjoner. Jeg husker jeg smalt i bordet på Kings og sa: «Det må da gå an å være uenig med deg, Jan Høsøien». Jan bare gliste tilbake, før han fortsatt diskusjonen. Det er sånn jeg vil huske han. Som den gode mannen han var. Brennende engasjert og med et smil på lur.

  Merete og Jan etterlater seg familie og venner i stor sorg. Miljøet i og rundt Strømsgodset har mistet to bautaer. Merete og Jans familier har vår dypeste medfølelse og vi sørger med dem.

  GodsetUnionen lyser fred over Merete Holth og Jan Høsøiens minne.

  På vegne av GodsetUnionen
  Joakim Jarl Bjørklund