Norsk fotball er i gang for fullt

  «Rookie» liker det han ser

  Endelig er fotballen i gang for fullt, nå kommer hjemmekampene, cup og borteturer på en snor. Vi supporterne elsker det. Vi elsker oppkjøringen på pub med kompiser, dårlig humor på Twitter, diskutere luredamer fra Bergen, synge oss hese på tribunen og støtte laget vi elsker.

  Leserinnlegg:

  Hjemmekampen mot Brann var ikke mye å skrive hjem om sportslig, men det var deilig å kjenne litt på vårfølelsen seriestart egentlig skal gi deg. Vi koste oss på første hjemmekampen mot Stabæk vi, men det er noe som skurrer når seriestarten er mer nedsnødd enn finansfest på Frogner. Tidlig seriestart og NFF har det blir skrevet opp og ned om, så skal ikke ta det her. Nå er fotballen i gang for fullt. Norsk fotball. Skikkelig fotball! Ja for spillet på banen er ikke alltid høy klasse, men norsk fotball er vår fotball. Det er her du kan stå og se spillere du møtte på byen forrige helg, stå skulder til skulder med kompiser og rope på dommeren. Og tribunelivet i Norge blir stadig bedre, GodsetUnionen leverte varene til tross for spillet mot Brann. En engasjerende, organisert og levende ultraskultur er på fremmarsj over hele landet. Stadig flere yngre supportere søker til midten av GU og lokomotivfeltet. Det gjør det enda mer artig å gå på kamp.

  Etter kampen mot Brann var det Vålerenga borte på ny stadion som stod for tur. Vålerenga er ikke noe hatoppgjør eller derby for oss. Det er en kamp der vi som alltid ønsker å støtte Godset mest mulig fra tribunen og vinne. Første gang på Engas nye stadion og overgangen til Herman Stengel satte en ekstra spiss på oppgjøret, men Eurosport og SPZ virker bare «try hard» ved å omtale dette som derby. For undertegnede startet dagen med en bedre frokost sammen med andre i Strømsgodsets ultrasmiljø, før vi satte veien mot vorspiel på Marienlyst stadion. Klubben hadde invitert til vorspiel på VIP-området med fornuftige priser i baren. Ikke fordi de må, men fordi de virkelig setter pris på oss supporterne. Noen fotballklubber behandler supporterne sine som kunder, i Godset er vi en del av klubben. En del av familien. Vi reiste inn til Oslo, hentet tre poeng og leverte knallsolid på tribunen. Kokende i bussen på vei hjem og ut i nattelivet i Norges vakreste by. Det var en lørdag for historiebøkene. Det er slike minner og opplevelser folk som bare følger utenlandsk fotball går glipp av. Vi ser og opplever ting de aldri vil oppleve. Fotball er lidenskap, fotball er kameratskap, fotball er samhold. Fotball er mer enn bare 90 minutter ute på banen.

  Det er ofte bortekampene som skaper de artigste røverhistoriene og minnene. Hengekampen mot Tromsø borte er vanskelig for de fleste å få med seg på stadion, men 22. april reiser GodsetUnionen til Haugesund. GU setter opp buss og det ryktes at dette er en satsningstur for flere i tribunemiljøet og GU. Har du aldri vært på bortetur før eller kanskje bare vært på noen av de kortere turene? Gi det en sjanse, kjenn på den delen av supporterlivet som du faktisk må ha vært med på for å kunne forstå.

  – Rookie