Odd – Strømsgodset IF

  Toppkamp i Skien!

  Skien vs Drammen. Fagermo vs David Nielsen. Sangkor vs tribunekultur. Det er mange grunner til å dra til Skien på lørdag.

  Etter en etterlengtet trepoenger i Sandnes anført av en sprudlende 15-åring, kom skuffelsen tilbake etter en svak hjemmekamp mot Sogndal forrige runde. Ett poeng var i utgangspunktet to for lite, men ettersom de andre topplagene med unntak av Odd Grenland også snublet ble ikke arbeidsuhellet like kritisk som det fort kunne blitt. Avstanden opp til Molde er fortsatt på ni poeng, mens nevnte Odd Grenland passerte oss på tabellen med en oppskriftsmessig 3-1 seier mot tabelljumboen.

  Førstkommende lørdag er det derfor duket for rundens storkamp, når Strømsgodset drar på poengjakt til nettopp: Skien. En kamp man ikke kan få understreket viktigheten av nok ganger. For mens seier mot Fagermos disipler vil vi igjen erobre andreplassen på tabellen, mens tap vil gi Odd et forsprang på hele fire poeng. Noe David Nielsen selvsagt også er smertelig klar over. Men det er ingen grunn til å være pessimistiske av den grunn. For selv om SIF ikke har fått det helt til å stemme hjemme på fort Marienlyst, kommer de fra to sterke bortetriumfer mot henholdsvis Brann og Sandnes Ulf. Nå venter imidlertidig et lag som er langt mer i flytsonen enn disse, men Strømsgodset skal normalt være et bedre fotballag enn Odd. Så være om det er i Drammen eller i Skien. Så enkelt er det.

  Mobiliser!

  GodsetUnionen ønsker å bidra til å sette en ekstra ramme rundt kampen og sender gratisbusser for alle syngende medlemmer av supporterklubben. Tribunelivet har som nevnt i tidligere artikkel ikke helt stått til forventningene denne sesongen, men vi vet samtidig hvor skyhøyt toppnivået vårt er. Vi har kulturen og ikke minst; vi har tradisjonene. En identitetsløs supporterklubb som Oddrane vil aldri og kommer aldri til å bli noen målestokk for GodsetUnionen. Lista ligger høyere enn det. Imidlertidig så må jeg innrømme at jeg føler med de få sjelene i Grenland som faktisk har en lidenskap for ordentlig tribunekultur, i ordets rette forstand. De kan umulig være stolte av at det leies inn sangkor for å skape stemning på Skagerak Arena. Snakk om lavmål. Utenom det er alt som det pleier på Skagerak. Oddrane står på sin vante plass, med et dårlig sangreportoar med lite trøkk og en visuell attraksjon i form av en mann i bar overkropp i sin beste alder.

  Men uansett, vi skal dit for å støtte klubben vi elsker. Derfor har jeg en liten bønn til ALLE med blått hjerte. Mobiliser, mobiliser, mobiliser! Ta med deg vennegjengen, smør stemmebåndet godt og bli med til Skien. Der skal vi levere en tribuneprestasjon som vi ikke bare kan være stolte av, men som også bidrar til at vi kan reise hjem til Drammen med tre poeng i bagasjen. Bortetribunen er en av de beste i landet med tanke på akustikk, noe som betyr at lydtoppene blir mektige hvis vi får skapt den mentaliteten vi ønsker på bortefeltet. Da trenger vi deg. Strømsgodset trenger deg. Så bli med. Og syng. Syng for f**n!

  Påmelding: http://medlem.godsetunionen.com/web/travel/show/68

  Jeg kunne valgt å avslutte denne artikkelen i kjent Oddrane-stil. Jeg siterer: «Det er Odd mot godset, det er det er de gode mot de onde, det er Macgyver mot Murdoc». Men jeg gjør ikke det. Det blir bare pinlig. Og igjen et kroneksempel på hvordan en supportklubb ikke skal drives.

  Vi sees i Skien. Strømsgodsets gutter stå nå på!