Presentasjon: Jonathan Parr

  Parr klar for Godset

  BP melder han allerede som årets signering, noe som legger lista meget høyt for hva vi kan forvente av Godset sin nye spiller. Vi ønsker Jonathan Parr velkommen til Godset.

  I en kort seanse ble Jonathan Parr i dag presentert som Godsetspiller. Parr har skrevet under på en 3,5 års avtale som strekker seg til sommeren 2019.


  (Se video av presentasjonen her)

  I følge sportsjef Jostein Flo har Parr vært klubbens førstevalg som ny venstreback siden sommeren 15, da det ble klart at Florent Hanin ikke kom til å forlenge sin kontrakt med klubben. «Jonathan Parr er en meget bra forsterkning for oss som var viktig å få på plass. Han er en spiller som kommer til å trives her og kommer til å prestere», sier Flo.

   

  Jostein Flo er strålende fornøyd med å få inn sitt førstevalg.

  Jostein Flo er strålende fornøyd med å få inn sitt førstevalg.

  Hvordan har prosessen rundt denne signeringen vært?
  Det hele startet med at Hanin, allerede i fjor sommer, ga uttrykk for at han ønsket å flytte på seg på grunn av familiære årsaker, selv om han trivdes veldig godt fotballmessig. Prosessen startet vel allerede da og Parr har siden da vært et soleklart førstevalg for oss hele veien. Ipswich var selvfølgelig interessert i å beholde Jonathan, men på grunn av den standingen Parr har i Ipswich valgte de å lytte til hans ønsker og dermed har prosessen og vært lettere.

  Hva får vi i Jonathan Parr?
  Parr en meget god spiller, som nå har fått erfaring fra Premier League og Championship. Han har en meget god moral og en holdning som tilsier at han kan komme tilbake på et meget godt nivå. Det er helt klar mulig for Jonathan å spille seg inn på landslaget igjen, samt å komme seg ut igjen. VI har stor tro på at Jonathan kan spille seg tilbake på et høyt nivå. Han har alle forutsetninger for å lykkes i Godset og vi tror det skal mye til for at han mislykkes.

  Han har signert på en 3,5 års kontrakt. Er det viktig for klubben å få inn spillere på lengre kontrakter?
  Både klubben og Parr var veldig interesserte i å skrive under på en lengre kontrakt. Han er nå 28 år og det er viktig for klubben å ha med en sentral spiller over lang tid.

  Hvordan ser fremtiden ut på overgangsmarkedet, spesielt i forhold til en midtbanespiller?
  Per nå har ikke klubben behov for å signere nye spillere. Vi har gode spillere som Martin R. Ovenstad og Petter Vaagan Moen, som med tillitt kan gjøre det godt for oss. Vi har selvfølgelig øynene åpne for nye midtbanespillere, men vi stresser ikke med å hente inn noe nytt.

   

  BP

  BP melder allerede nå at Jonathan Parr vil bli årets signering i Tippeligaen

  Hvor godt fornøyd er du med signeringen av Jonathan Parr?
  Jeg er veldig godt  fornøyd med signeringen. Jeg mener den er så god at det skal bli vanskelig for de andre lagene å toppe den i år.

  Du har jobbet med Parr tidligere. Hvordan vil du beskrive han som spiller?
  Han har ekstrem fart, en smart spiller, dyktig på gjennombrudd og har to gode føtter.

  Det er primært venstreback du ser for deg at han vil bekle i årets sesong?
  Ja det er primært der vi ønsker å bruke han, men i og med at han kan spille på begge backene og begge kantene, så har vi fått en bonusspiller.

  Generelt, hvilke av de yngre spillerne banker hardest på døra i forhold til a-lagsspill i årets sesong?
  Vi har per nå tre juniorer som trener fast med a-laget. Det er Mathias Gjerstrøm, sentral midtbanespiller med en ok pasningsfot og bra «trøkk» i spillet sitt. Henrik Bredeli, venstreback, som i ekte Godset-ånd er meget god offensiv og til slutt Abdul-Basit Agouda , en ung lovende spiss som bøtter inn mål på aldersbestemte landslag.

   

  Jonathan Parr er veldig fornøyd med å ha kommet til Godset og Drammen (Foto: Børre. E. Helgerud)

  Jonathan Parr er veldig fornøyd med å ha kommet til Godset og Drammen (Foto: Børre. E. Helgerud)

  Hvorfor valgte du nettopp Godset og Drammen som neste steg i karrieren?
  For meg og familien passet det godt å komme hjem til Norge nå, da vi venter barn om ikke lang tid. Godset var da et meget godt alternativ. De har ambisjoner, en spillestil som passer meg godt og er en godt drevet klubb, noe de har vist gjennom flere år. Denne totalpakken gjorde valget mitt veldig enkelt. I tillegg så kjenner jeg BP godt fra før og gleder meg veldig til å jobbe med han igjen.

  Hvilket inntrykk har du av spillergruppen i Godset?
  Det er helt klart en god spillergruppe, det viste de med godt spill og  en god plassering i fjor. Jeg kjenner noen av gutta fra før og gleder meg til å komme ordentlig inn i spillergruppa.

  Hvilke ambisjoner har du før sesongen, både for laget og personlig?
  Laget er godt nok til å kjempe om seriegull, samtidig er det jo et mål å komme så langt som mulig i cupen. Jeg tror og at vi har gode muligheter til å kvalifisere oss for gruppespillet i Europa League.
  Personlig håper jeg å spille mest mulig og utvikle meg til å bli så god at jeg kan komme inn i landslagsdiskusjonen igjen.

  Hvilket forhold har du til GodsetUnionen?
  Jeg husker jo fra før jeg dro til England, at det alltid var morsomt å komme til Marienlyst og kjenne på livet og intensiteten som var på tribunen her. Det blir bra å få være på lag med GodsetUnionens denne gangen.

  Til slutt, nå har du spilt noen år i England. Hvilke erfaring tar du med deg fra de årene? Hva har du blitt bedre på siden du dro?
  Det er vanskelig å si noe konkret, men tempo er høyere der borte, spillerne litt bedre og konkurransesituasjonen helt annerledes så man vokser jo på å spille på et høyere nivå. Man utvikler seg jo også som person ved å flytte til et nytt land og en ny kultur. Så jeg håper jo å kunne bidra med min erfaring og vise de yngre spillerne her i klubben hvor lista ligger for å komme seg til utlandet.

  GodsetUnionen ønsker Jonathan Parr velkommen og lykke til med sin blå karriere.