Pressemelding

  GU reagerer med tristhet, sjokk og vantro

  Det er med tristhet, sjokk og vantro vi er vitne til hvordan vår vakre klubb preger nyhetsbildet med et nærmest ustoppelig antall av ulike saker, tilfeller og versjoner av kritikkverdige og alvorlige forhold. Det gjør vondt å se hvordan en så stolt, tradisjonsrik og ærverdig klubb nærmest slepes gjennom et uendelig uføre av uanstendighet.

  Strømsgodset er en av landets beste, mest tradisjonsrike og aller fineste fotballklubber. Det gjør vondt at det stilles spørsmål ved klubbens anstendighet og integritet, vår moral og vårt verdigrunnlag. Tusenvis av blå hjerter blør fra åpne sår. Det er en ulidelig smerte for alle som er glade i Strømsgodset.

  GodsetUnionen forventer at klubben nå rydder opp, tar affære og utviser ansvar i en krevende sak som har kommet helt ut av kontroll. Vi forventer en fremdrift preget av åpenhet, respekt og aktverdighet og med en snarlig løsning som ivaretar klubbens ære og samvittighet.

  Dernest forventes en ekstern evaluering av hendelsesforløpet. En kritisk gjennomgang der man kommer til bunns i og avklarer evt. mangler og/eller brudd på rutiner og rammer for håndtering av ulike personal- eller varslingssaker. Det forventes i så måte at det utarbeides tydeligere retningslinjer for dette som forankres på alle nivåer i klubben.

  Vi registrerer også et lekkasjehav uten sidestykke i og rundt klubben. Dette kan igjen danne grunnlag for spekulasjoner, uriktighet og lemfeldig omgang med opplysninger – som i sin tur skader både klubben og dens omgivelser på feilaktig grunnlag. Dette er en forferdelig uting og vi forventer en viss sømmelighet, spesielt i omgang med media og på de ulike sosiale mediene man benytter.

  GodsetUnionen tar avstand fra fordommer basert på hudfarge, nasjonalitet, livssyn, kjønn eller legning. Vi er stolte av det mangfoldet av mennesker som byen vår består av og på våre tribuner er det ingen forskjell på bankende SIF-hjerter. Holdninger som strider imot eller neglisjerer dette har alltid vært og vil alltid være fullstendig uakseptabelt.

  Leder og talsmann er ikke tilgjengelige for kommentarer.

  Styret