Referat tribunemøte 11. Januar 2016.

  Stikkord: Rekruttering, Utvikling, Boikott?, Tromme og Tribunekultur!

  Vi holdt åpent tribunemøte på treffpunkt Marienlyst Onsdag 11. Januar. Vi takker alle fremmøtte for et flott møte.

  Her kommer referatet fra kvelden.

  Det ble først innledet om hvordan vi skal utvikle oss videre og fornye oss. Det er viktig å utvikle seg i riktig retning og ikke stå fast ved det samme gamle. En bedrift dør hvis du ikke utvikler deg og satser nytt. Det samme gjelder GU-tribunen på Marienlyst. Hvis vi ikke utvikler oss blir vi stående igjen med en skyhøy snittalder og det er ikke ønskelig. Vi må se på hva som er på «moten» og hva som tiltrekker seg yngre muskler. Vi ønsker alltid å bli størst og best. Rekruttering er kjempeviktig. Det er jo disse som skal ta over skuta igjen etter oss en dag. Så må vi ikke være redde for utvikling og prøve nye ting. Mange holder på sine prinsipper som tromme, kun fordi det er ren prinsippsak. Nå skal det sies at etter endt møte hadde flere motstandere av tromme endret sine meninger til det positive og at vi fikk tommel opp for å teste det ut av de som møtte opp. Les hvordan lenger ned i artikkelen. Veldig dumt ikke flere møtte opp da dette er den beste arenaen for diskusjon.

  Vi ser også et stort gap der vi mangler medlemmer i alderen 20-25år. Men vi ser stadig flere yngre komme opp og viser sin interesse for tribunekultur i Drammen. Tommel opp!

  En tromme er et hjelpemiddel. Den holder takten noe vi sliter veldig med. Den skal tilpasses etter vårt bruk og det skal gode forberedelser til før vi går til innkjøp. Det skal ikke være en stortromme som overdøver all vokal, men en tromme som hjelper GU til å holde takten igjennom sangene. Vi klapper altfor mye og synger altfor raskt. Dette er noe tromma hjelper oss med.
  Det er ingen som skal tvinge igjennom en tromme og det er ingen som kommer til å stå i første hjemmekamp på Marienlyst å dundre løs uvitende. Det skal lages nye gode sanger – det skal ikke kopieres fra andre i Norge og det skal ikke synges Ole, Ole, Ole som mange allerede er redde for. Dette er første prioriteringen, for så å møte opp på f. eks bandykamper/team SIF kamper med action kamera. Her er alle velkomne til å delta og det kan bli en helvetes god atmosfære på disse arenaene. Samtidig kommer vi til å bruke det i corteo.

  Hvis vi ser at det fungerer bra, så er cup-kamper en mulighet og deretter tippeligaen (borte/hjemme). En tromme vill løfte oss i motgang og på vanskelige bortearenaer som Lerkendal, Nadderud, Ullevål mm. Mange var skeptiske og motstandere da de kom inn i lokalene, men etter en god gjennomgang og diskusjon fikk vi tommel opp, de vill gi oss en sjanse. Det syns vi er flott at samtlige i rommet ga oss tilliten!

  Det ble også tatt opp noe som ble kaldt «en stille boikott». Det er visst noen som nekter å synge enkelte låter og velger i stedet å ødelegge for resten. Enten så tar man kontakt med tribunesjef/leder for en prat om hvorfor, hvis ikke så er det god plass på langsidene. Vi alle ønsker det samme og det er best mulig liv på Marienlyst og Strømsgodset mot toppen. Det samme gjelder dette boikott surret som blir pratet om ved innføring av tromme. Da er du ikke supporter i våre øyne! Dette er noe vi skal gjøre sammen for å bli best. Ingen ønsker splittelser, boikotter, eller annet tullball. Vi skal samarbeide og vi gleder oss til fortsettelsen.

  Vi kom frem til at capo-tårnet har en veldig bra funksjon og at roperten fungerer når den skal i moderate mengder. Vi trenger for så vidt flere som kan stå i capotårnet når Truls er borte.
  Spontanitet ble tatt opp som en negativfaktor for at dette ble borte som følge av trommebruk. Nødvendigvis ikke, alle er velkomne til å starte en sang men vi skjønner at det ikke er like lett å starte en spontansang i en låt som varer over tid det samme gjelder for såvidt med capo i front. Men som nevnt i møtet så følger disse med på hva som blir startet rundt på tribunene og hvis spontanlåtene er gode så kjører vi selvsagt på.

  Vi snakket også om dagens tribune kontra en av Norges beste supporter tribuner, der våre motstandere står i dag. Klokkersvingen har bedre akustikk (det har vi sjekket med lyd-teknikker), bedre til gjennomføring av tifo, man står mer kompakt og den er brattere for å nevne noen punkter. Ja, når alt kommer til alt er den vel bedre på alle områder. Vi ønsker vel ikke at våre motstandere har den beste tribunen på Marienlyst? Dette var alle fremmøtte enige om at vi skal jobbe mot.
  Klokkersvingen

   

  Vi ønsker mer flagging, mer hopping, mer bruk av visuelle effekter på tribunen. Hvor kult er det ikke når hele tribunen hopper i takt eller tar «Mjøndar’n til helvete» som eksempel, der alle sitter for så å hoppe. Flere slike typer låter som gir det lille ekstra.

  Visuelle tifo-effekter 2 Visuelle tifo-effekter

  Utover 90 minutter på kampdag følger tribunegruppa nøye med på hva som skjer på Norske tribuner og i utlandet. Utover møter, tifo mekking og andre aktiviteter som oppringing på stadion er tribunekulturen rundt Strømsgodset noe vi tenker på hver dag hele året. Strømsgodset Idrettsforening!

  På vegne av tribunegruppa
  Truls W. Schøne