SIF – Stabæk

  Smør stemmebåndet til lørdag!

  Lørdag er det klart for festivalkamp i Drammen. Så kjør dere opp, for her skal det det herskes både på banen og på tribunen.

  Drammen elvefestival har etterhvert blitt synonymt med hjemmekamp for Strømsgodset. I år ble intet unntak, og motstander på lørdag er Stabæk i kampen som har avspark 15:30. Etter en noe turbulent tid, ser optimismen ut til å ha funnet veien tilbake til Drammen.

  Og det skulle bare mangle. SIF kjemper om edelt metall også denne sesongen, samtidig som en nyfødt superstjerne i Martin Ødegaard har skapt paparazzi-tilstander i medie-Norge etter at landslagsuttaket denne uken ble et faktum. Sjelden har DT’s Magne Jordan Nilsen måttet kjempe så hardt for å komme til ordet blant alle journalistene som hadde møtt opp på Marienlyst. Som supporter kan man ikke være annet enn glad, selv om man skjønner at ekteskapet mellom SIF og Ødegaard ikke er en den livslange typen med klubber som Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen og Manchester United på listen over interessenter. Man får heller være stolt over klubben, som har vært med på å skape et helt fenomenalt fotballtalent.

  Viktig med hjemmetriumf for Nielsen

  For David Nielsen blir det viktig at denne kampen omsettes i tre poeng. Ikke bare med tanke på poengavstanden til de to lagene foran på tabellen, men også med tanke på selvtilliten i spillergruppen. Optimismen og spillegleden ser ut til å være på vei tilbake, samtidig som relasjonene stadig er i utvikling. Det så vi konturene av i bortetriumfen mot Start forrige helg, så lørdagens kamp blir utvilsomt viktig med tanke på å bygge videre på dette.

  Stabæk på sin side har tatt skalpen på flere antatt bedre lag denne sesongen, og i omvendt møte på vårsesongen smadret de SIF på Nadderud på en måte oddsselskapene på ingen måte hadde forutsett. Forrige runde tapte de imidlertidig 1-3 hjemme for serietoer Odd Grenland, og SIF blir naturlignok soleklare favoritter på lørdag. Offensivt har de flere farlige spiller med tempo i kroppen, men et defensivt skjerpet SIF har på sin side enda flere strenger i spille på offensivt.

  Tribunekampen

  Tribunelivet denne sesongen har vært skrevet mye om i tidligere artikler. Vi har etterlyst mer mentalitet og fokus på å bidra verbalt dersom du løser billett på GU-tribunen. Dette er et svært viktig (om ikke det viktigste) punkt styret i GodsetUnionen jobber aktivt med. For primærfokuset til supporterforeningen er å tilrettelegge for at flest mulig skal bidra til tribunelivet. Riktignok fikk vi akkurat den responsen vi håpet på i Skien for noen uker siden. De som møtte opp på Skagerak Arena bidro til å lage en fantastisk ramme rundt kampen, og noen av lydtoppene må ha hørtes helt til Drammen. Fantastisk!

  Nå gjelder det for oss (i likhet med laget) å ta med oss de positive opplevelsene inn til denne kampen. På Marienlyst er det vi som bestemmer. Det er vi som skaper tribuneopplevelsene det snakkes om. Det er vi som skal skape et trøkk som løfter spillerne fremover på banen. Og det skal vi klare på lørdag. Men da trenger vi hjelp fra DEG! Sammen med alle andre Unionister som løser billett på GU-tribunen. Nytt for anledningen er at det er montert flere skilt med et ganske tydelig budskap på vår tribune: «Stående og syngende supportere». For det er jo nettopp det vi er.

  På lørdag er det oppmøte senest 15:00. Der skal vi gi spillerne den støtten de trenger, allerede under oppvarmingen. De skal både høre og føle at vi er der. Så kjør deg dere opp allerede nå! Smør stemmebåndet. Spill av noe som får gåsehuden til å skyte fart. Enten det er Wikestad sin kommentering når Ole Kamara sender Marienlyst til himmels i siste serierunde i fjor, en av C-laget sine sanger, Martin Ødegaard sin YouTube-video, CL-hymnen som sender tankene tilbake til de magiske pre-match minuttene før Steaua-kampen, eller 1-0 scoringen til Alexsandrs Jelisejevs i 3-2 thrilleren mot Alta i 2005. Så lenge det får deg i SIF-modus er det likegyldig. For på lørdag får vi kanskje noen nye minner å snakke om. Og på lørdag skal det SYNGES! Strømsgodsets og hele Drammens festdag. Syng for f**n!

  $$-support kommer nok med sin ultraharde typete supportergjeng. 30 i tallet. Men det er en annen sak. Som sagt: Lørdag senest klokken 15:00. Be there.

  Strømsgodsets gutter stå nå på!