Sønderjyske borte!

  Europa-eventyret er i gang!

  Skal du til Danmark? Da bør du lese dette!

  SLIK REISER DU TIL HADERSLEV/KOLDING

  Da er alt klart for årets happening for noen, nemlig Europa League! Strømsgodset trakk som alle nå sikkert vet, det danske laget Sønderjyske. Strømsgodset starter med bortekamp først den 14. juli, etterfulgt av hjemmekamp den 21. juli. Kampene sparkes igang klokken 19.00 begge datoene.

  Sønderjyske er et relativt nytt lag som spiller i den Danske Superligaen. Klubben blei grunnlagt 1. januar 2004 og holder til i en liten by kalt Haderslev i Danmark. Byen har 21.500 innbyggere og ligger ikke langt fra grensa til Tyskland. Sønderjyske klarte å kjempe seg til et historisk sølv i Superligaen i Danmark i 2015/2016 sesongen. Byen Haderslev ligger ikke så langt unna vennskapsbyen til Drammen, nemlig Kolding.

  I Danmark benytter de Danske Kroner, men Det er ingen problemer å få betalt med bankkort der nede, så det trengs ingen minibanker og pengeuttak for denne turen.

   

  Har du sjekket passet før sommerferien? Husk at du må ha med deg pass på reise i Norden og Schengen.

  Nordmenn er vant med at det er helt fritt å reise i Norden og Schengen – med slik er det ikke lenger.
  Fra november i fjor ble det innført utvidet grensekontroll i Norden, innenfor Schengen og flere europeiske land.
  Særlig i Norden byr det på problemer siden vi er vant til passfrihet til Sverige og Danmark.

  Mer om dette kan leses her: KRAFTIG ØKNING AV NØDPASS

   

   

  Pub og Overnatting

  Vi har valgt å benytte oss av Kolding som base for oppholdet.  En av grunnene til dette er at Kolding er vennskapsbyen til Drammen, og fordi det ligger kort reisevei fra Haderslev. Vi kommer til å samles på puben The Old Irish Pub midt i Kolding sentrum. Adressen til puben er: Jernbanegade 22, 6000 Kolding, Danmark.

  Puben tilbyr flere forskjellige typer øl både på flaske og i glass. De har ikke et eget kjøkken, men har et tett samarbeid med Restaurent Budapest & Steakhouse «En liten bit av Ungarn» som ligger rett over gata. Maten kan bestilles fra puben og serveres på puben. Eierne av puben har i tillegg forlenget åpningstiden natt til torsdag, mens vi er der. Normalt har de åpent til 02.00 men har forlenget det til 05.00 denne kvelden!

  Da vi nå har valgt Kolding som base og The Old Irish Pub som samlested, så endte vi opp med Saxildhus Hotel som hoved hotell.

  Saxildhus Hotel tilbyr enkeltrom for 599 Danske kroner, noe som tilsvarer 758 NOK per natt. Og kun 699 Danske Kroner som tilsvarer 885 NOK for dobbeltrom per natt. Bestiller du dobbeltrom her, blir det usle 442.5kr per person, per natt!

  Ønsker du å reservere hotellrom der, så sender du bare en mail til saxildhus@millinghotels.dk med emneknaggen 641342. Så reserverer de rom for deg, og vil sende deg betalings informasjon. Har lagt ved et som eksempel:

  Bestilling av hotellrom i Kolding

  Hotellet ligger kun 300 meter fra puben, så det er ganske så sentralt.

  Vi oppfordrer alle om å bestille hotell (sende mail til hotellet) så raskt som mulig. Da de har gitt oss en frist mtp prisene til fredag 1. juli klokken 12.00!

   

  Det er også flere hoteller rundt om i Kolding om du ønsker å bo på et annet hotell.

   

  Vi er i tillegg i kontakt med et reiseselskap i Danmark, hvor vi sjekker opp mtp buss(er) fra puben i Kolding tur/retur stadion i Haderslev. (Mer om det kommer vi tilbake til)

   

  Fly til Danmark

  Du kan fly til en rekke steder i Danmark fra Norge. Vi har kun valgt oss ut de to enkleste og billigste fly mulighetene.

   

  Fly til København

  Både SAS og Norwegian flyr fra Oslo Lufthavn til København. Prisene ligger mellom 1400 – 2000 kr per person tur/retur (voksenbillett)
  København Lufthavn ligger 2.5 – 3 timer unna Kolding.

  Fra København lufthavn kan man ta tog til Kolding for 390 kr per pers.

   

  Fly til Billund

  Både SAS og Norwegian flyr fra Oslo Lufthavn til Billund. Prisene ligger mellom 1900 – 2700 kr per person tur/retur (voksenbillett)
  Billund lufthavn ligger 40 minutter unna Kolding.

  Fra Billund Lufthavn kan man benytte tog / buss / taxi til Kolding. Her varierer prisene men de laveste skal ligge på rundt 100-lappen.

   

  Roadtrip

  Det er også mulig å benytte anledningen til en aldri så «liten» roadtrip. Da det «kun» er 840 km fra Drammen til Kolding.

  Man kan også benytte seg av ferjer på veien ned, noe som gjør at «kjøringen» tar noe kortere tid.

   

  Roadtrip med ferje?

  Color Line fra Larvik til Hirtshals.

  Den turen ligger på 1700 kr + (per bil)
  Deretter venter i tillegg en tre timers lang biltur en vei de 275 kilometerne ned til Kolding. (307 km til Haderslev)

   

  DFDS fra Oslo til København.

  Den turen ligger på 4000+ (totalt per bil) Avhengig av antall reisende.
  Deretter venter i tillegg en to timers lang kjøretur en vei de 232 kilometerne til Kolding. (264 km til Haderslev)

   

   

  For deg som vil utforske Sønderjylland

  Her er det alt fra badeland, bueskyting, snorkling veterantog osv.
  Mer info finner du HER!

   

   

  Oversikt over fansen

  Vi i reisegruppa og Godsets sikkerhetsansvarlige hadde satt pris på om samtlige som skal nedover til Danmark, kunne skrevet ned hvilket hotell de velger å bo på og hvem de skal bo med. Dette for at vi skal kunne få loggført det inn i vår oversikt.

  Dette kan enten gjøres ved å sende en mail til reiser@old.godsetunionen.com eller sende en SMS til 92 61 39 71.

  (Eksempel: Jeg og Ola Nordmann bor på Saxildhus Hotel i Kolding)

   

  Vi har også opprettet en lukket gruppe på facebook, hvor info vil komme fortløpende. For å komme dit, klikker du her: 2. runde i Europa League. Sønderjyske borte!

   

  Vi gleder oss til turen og ser frem til å møte samtlige!