Supporter’n

  En spalte om supportere

  Jeg spår 3-1 til Godset. Kan og spå at Pedersen scorer ihvertfall ett, der han vinner ballen med sin overlegne styrke + en albue i trynet på motstander, denne ser heldigvis ikke dommern. Fagermo klikker i vinkel og griner til media etter kamp.

  Navn?
  Alexander Jacobsen

  Plass på tribunen?
  Først rad bak mål aka lokomotivfeltet

  Du er veldig engasjert i TIFO-gruppa i GodsetUnionen og har vært med der noen år nå. Kan du fortelle litt om hvordan dere jobber og hvordan du mener gruppa har utviklet seg de siste årene?
  Når har vel min egen innsats akkurat det siste året vært på det absolutt minimale når det kommer til TIFO-gruppa. Men, sånn utenom det siste året så har jeg bidratt med min del dugnadstimer, det er en liten kjerne som har løftet tifo-gruppa fra noe litt amatørmessig tegninger, over til noen tifoer som jeg må si har vært både bra og vell gjennomførte. Noe av det viktigste med utviklinga til tifo-gruppa har helt klart vært inntoget engasjerte mennesker, med Truls Schøne i spissen. Vi har fått lokaler til disposisjon for store oppheng og muligheter til bruk av prosjektor noe som har gjort at design/tegninger ser mye bedre ut. Det har også blitt større engasjement fra folk som ikke er direkte med i malinga/syinga, da vi har fått kontakt med andre godsetsupportere, som kanskje er litt flinkere til å tegne enn vi som gjør selve malinga. Alt i alt er det vært en veldig profesjonell utvikling og kanskje lagt litt mer stolthet i tifoen enn det var før. Rakker her ikke ned på gamle tifoer/dugnadsarbeid bare så det er sagt.

  Favoritt klubb eller supportersang?
  Her er det så mangt å velge i, men vil absolutt si jeg er en større fan av supportersanger så må svare en av de. «Når jeg ser deg Godset» er vel en jeg kanskje vil trekke frem, ettersom den faktisk har hatt noen ganske så sjuke lydtopper. Selve lydtoppene på diverse låter er det som virkelig gjør låtene bra, Selv det nok er andre låter med bedre tekster og stikk. Disse ser bedre ut på papiret, men dessverre får de ikke levd ut potensialet sitt.

  Vi spiller i kveld mot Odd, der Fagermo stadig sitter som en slask og styrer skuta. Hvordan mener du Godset skal slå Odd i kveld?
  Jeg mener vi rett og slett spiller bedre enn motstanderen vi har i kveld, så om gutta bare fortsetter i det gode sporet vi er i, skal vi ta dette «lett». Kan bli en tøff kamp å få hull på byllen i, men trur det er viktig at man bare maler på uten at skuldra kryper opp mens klokka tikker fremover. Så får BP legge en god slagplan og gi noen velvalgte ord til gutta, mens jeg holder meg til skriking og øl.

  Undertegnede har sjeldent eller faktisk aldri sett deg i en Godsetdrakt. Kan du utdype hvorfor du aldri er å se i blått?
  Du har nok sett meg i drakt og blått før, om enn det begynner å bli noen år siden. Når det kommer til denne evige diskusjonen som «herjer» mellom supporterne, så er vel mye av grunnen til at noen, meg selv inkludert, ikke bruker drakter eller tilsynelatende andre supporterartikler fra klubben at jeg driter blanke faen i hva folk har på seg når de drar på kamp. Jeg ble selv, for x antall år siden, litt mer engasjert tribunemessig og rundt selve supportermiljøet og som en følge av det skifter man gjerne litt stil sånn i både bidragsmåten/væremåten og hvordan man velger å fremstille seg selv.

  Det at jeg ikke sprader rundt i årets drakt og med alt den har å by på av reklame, kommer og den faktoren at jeg syns det er hinsides mye penger å betale for en treningsoverdel som og har funksjon som reklameskilt. Det er nok flere som mener at de supporterne de aldri ser i klubbens supportereffekter ikke er noen store bidragsytere eller unner klubben penger, dem om det. Jeg selv velger å dømme folk etter bidrag og engasjement, jeg legger igjen nok av penger på lange borteturer både i Norge og ute i Europa til at jeg gidder å høre på at jeg ikke er god nok supporter fordi jeg ikke drakt på meg.

  4

  Livsmottoet til Alex er: «No pyro, no party»

  GodsetUnionen er gode, men kan likevel bli bedre på rekruttering av unge og lidenskapelige supportere. Hva mener du kan gjøres for å få frem unge bidragsytere?
  Dette er noe vi har diskutert innad i min omgangskrets i flere år og vi syns selv vi har gjort en tålelig god jobb der. Vi har faktisk gått opp til folk vi har oppfattet som «likesinna» på tribunen/puben og invitert dem ned til der vi står. Dette har bidratt veldig til at lokomotivfeltet har vokst litt, og det igjen har gjort det lettere for andre å snike seg bort mot oss og bidra. Ingen har vel lyst å stå ved siden av noen som er stille hele kampen, da hører jo folk hvor jævlig sangstemme man har.

  Finnes det en spiller på Odd du ville hentet til Godset?
  Nei, ellers takk.

  Kan du sette opp det du tror blir 11eren i kveldens kamp?
  Trur vi er uforandra siden forrige kamp:
  Bugge
  Vilsvik-Horn-Valsvik-Hanin
  Nana-Abu-Fossum Storflor-Wikheim
  Pedersen

  Kan du og gjette på resultat og målscorer? Hvis du er så synsk at du vet hvordan målene kommer så fortell gjerne det også.
  Jeg spår 3-1 til Godset. Kan og spå at Pedersen scorer ihvertfall ett, der han vinner ballen med sin overlegne styrke + en albue i trynet på motstander, denne ser heldigvis ikke dommern. Fagermo klikker i vinkel og griner til media etter kamp.

  Til slutt:

  Buskerud eller Telemark?
  Buskerud

  BP eller Fagermo?
  BP

  Iver Fossum eller Fredrik Nordkvelle?
  Fossum

  Blått eller hvitt?
  Blått! Noen flere dumme spørsmål?