Supporterkoordinator’n

  En spalte om supportere

  Jeg er engasjert av Strømsgodset som supporterkoordinator, som et bindeledd mellom klubb og supporterklubb. Min jobb er å legge til rette for Godsets supportere både på hjemme- og borte-kamp. Jeg har kontakt med de andre klubbenes supporterkoordinatorer i forbindelse med kamper. Vi utveksler informasjon og deler erfaringer – for at supportere i Norge skal ha gode vilkår. Det skal være trygt og gøy å dra på Godsets kamper!

  Navn?
  Kine Kleven

  Plass på tribunen?
  Lokomotivfeltet

  Beste Godset-minne?
  Det er utrolig mange! Har fulgt Godset hele livet. Gullet er et selvfølgelig høydepunkt. Ellers elsker jeg borteturer – både i Norge og Europa. Turene til Madrid, Ungarn og Romania var veldig morsomme. Fotballmessig er hjemmekampen mot Start i 2007 et godt minne. Vi lå under 0-2 til pause og det var turn som «underholdning» i pausen. Sa til de jeg stod med at jeg skulle ønske jeg hadde begynt å følge med på turn i stedet for fotball – mye mindre smerte og hjertebank. Jeg trakk det tilbake da vi snudde kampen og vant 3-2.

  Du er ikke bare en helt vanlig Godset-supporter, du har også en rolle som supporterkoordinator. Kan du fortelle litt om hva den rollen innebærer?
  Jeg er engasjert av Strømsgodset som supporterkoordinator, som et bindeledd mellom klubb og supporterklubb. Min jobb er å legge til rette for Godsets supportere både på hjemme- og borte-kamp. Jeg har kontakt med de andre klubbenes supporterkoordinatorer i forbindelse med kamper. Vi utveksler informasjon og deler erfaringer – for at supportere i Norge skal ha gode vilkår. Det skal være trygt og gøy å dra på Godsets kamper! Nå er vi inne i en slags «pilotfase» for supporterkoordinator-rollen, hvor vi prøver og feiler. Rollen vil bli enda bedre definert i tiden fremover. I og rundt Strømsgodset har vi en god dialog mellom både klubb, supporterklubb og politi. Den gode dialogen ønsker vi å opprettholde – men det er viktig å ikke ta den for gitt. Vi er gode på mye i Drammen, men har selvfølgelig også mye å gå på!

  Neste kamp for Godset er borte mot Tromsø, har du noe resultattips?
  Erfaringene fra Tromsø er noe blandet. Men, jeg har alltid trua og vet at Tromsø er et lag vi bør slå. Sier 0-4 jeg. Liker å gå høyt ut!

  Hvilken sang er din favoritt supporter/klubbsang?
  Jeg synes vi har mange gode sanger, og på vårt beste er vi Norges beste supporterklubb – helt objektivt sett, selvsagt. Jeg liker sanger som skaper stemning, og synes vi har hevet nivået godt de siste årene, selv om det selvfølgelig går litt i bølger. Jeg ønsker ikke å trekke frem noen spesielle sanger, for jeg synes vi har så mange!

  Du sitter og som medlemsansvarlig i styret. Hva mener du er det viktigste GU kan gjøre for å rekruttere nye og engasjerte medlemmer?
  Rekruttering er alltid viktig for en supporterklubb – og vi har mange utfordringer og muligheter på det området. Det er mange grupper vi ikke er gode nok på å nå frem til, og det er mange potensielle supportere der ute. Først og fremst må vi fokusere på å tiltrekke oss yngre folk, som har mange gode supporter-år foran seg. Vi ønsker syngende og stående supportere på vårt felt, og dagens bidragsytere varer dessverre ikke evig. Vi må derfor aktivt jobbe med å forbedre oss, og være åpne for nye mennesker og ideer. Det er ikke like enkelt for alle å oppsøke et nytt miljø, og vi må derfor misjonere for Godset, GodsetUnionen og kameratskapet som er hos oss. Å besøke skoler er en mulighet, billige billetter og bussturer er en annen, men det viktigste er å vise at vi ønsker nye mennesker velkommen.

  Til slutt, har du en oppfordring til alle de som ikke har betalt medlemskapet sitt enda?
  Det er ikke for sent å betale medlemskapet sitt, eller å melde seg inn i GodsetUnionen. Vi har en spennende sesong foran oss – og GodsetUnionen lever av og for sine medlemmer. Håper så mange som mulig melder seg inn, bidrar, og ikke minst skaper den gode stemningen vi er kjent for å skape. Godset er viktig for oss supportere, men vi er også viktig for Godset!