Supporter’n

  En spalte om supportere

  Alle dere som står på GU-tribunen (som faktisk er for stående og syngende supportere) uten å bidra, hva skal til for trigge dere? Tenk hvor vanvittig trykk det ville blitt på tribunene om dere hadde blitt med på sangene? Når du ikke en gang gidder å bli med på ”kom igjen Godset” lurer jeg virkelig på hva som får deg til å føle deg hjemme blant GodsetUnionen.

  Navn?
  Sven Erik Kjennerud.

  Plass på stadion?
  Øverst på felt T.

  Hvilken er din favoritt klubb eller supportersang?
  Både C-laget og GodsetUnionen spytter ut gode sanger på løpende bånd, men hvis jeg må velge en så må det bli «Drakta er blå»

  2-0 og 0-2 mot Hajduk Split. Bittert tap i går, da mange av oss hadde troen på et mirakel. Er vi uheldige eller udyktige som taper sammenlagt, eller er vi per nå ikke bedre mot europeisk motstand?
  Det hele bildet sett under ett, vil jeg si resultatene skyldes udyktighet og mangel på rutine. 0-1 i Split, som det lenge så ut til å bli, ville vært et OK resultat å ta med seg hjem før returkampen.  I stedet for å trygge inn dette, fortsatte man å jage en utlikning, noe jeg for øvrig i teorien kan støtte. Jeg var i Split og fulgte kampen, og ble så absolutt ikke imponert av Hajduk. En utlikning kunne vært mulig. Men når 2-0 målet kommer 3 minutter på overtid, føles det hele veldig meningsløst. I hjemmekampen er Hajduk disiplinerte og spiller slik man kunne forventet. De gir oss lite rom som gjør det vanskelig for oss få den flyten i spillet som virkelig gjør oss gode. Vi har nok av sjanser som burde vært satt, men vi blir også for veike når vi kommer til skuddmuligheter. Når de får en mann utvist kommer våre svakheter virkelig frem. Masse juniorfeil av en gjeng hodeløse kyllinger er et inntrykk jeg sitter igjen med. Det er surt å ikke gå til Play-off når vi først var så nærme, men vi møtte et bedre lag som fortjent gikk videre.

  I denne sammenheng vil jeg også gi et lite stikk til Godsetunionen. Det er ingen hemmelighet at vi supportere har mye innvirkning på kampbildet og rett og slett utfallet av kampen.  Vi er flinke til å hedre oss selv når vi er gode. Og når vi er på topp, er vi virkelige gode. Men bunnivået vårt er forferdelig, og normalen vår er ikke mer enn ok i mine øyne. Sentralt i midten står sanggruppene og gjør en god jobb, men utover sidene er det flaut å stå til tider. Jeg kikka rundt meg under kampen i går, og vil si takk til de 10% av dere som virkelig bidro under hele matchen, og kanskje 50% av dere som var litt med i ny og ne.  Alle dere som står på GU-tribunen (som faktisk er for stående og syngende supportere) uten å bidra, hva skal til for trigge dere? Tenk hvor vanvittig trykk det ville blitt på tribunene om dere hadde blitt med på sangene? Når du ikke en gang gidder å bli med på ”kom igjen Godset” lurer jeg virkelig på hva som får deg til å føle deg hjemme blant GodsetUnionen.  Ikke nok med at du ikke bidrar, men når det blir nok av dere som ikke bidrar, sørger dere for at de få som synger her og der, til slutt gir opp. Det er ikke kult å stå synge alene. Er det slike kamper dere vil ha? En tribune uten liv og dermed kamper hvor vi supportere ikke er med på å vippe resultater i vår favør?

  Potensialet vårt er så sinnsykt bra. I går var vi ikke gode når det gjaldt. Når kampen stod og vippet, syns jeg også sanggruppene svikta. Det er her vi er avhengig av å få opp trykket på tribunene, og få med langsidene. Hadde vi klart det, tror jeg vi faktisk kunne bidratt med å få en scoring før det var for sent. Jeg opplevde hvordan det var på stadion i Split. Stemningen der var orgasmisk. Man kan sikkert skrive mye negativt om supporterne der nede, men det kan nok skrives langt mer positivt. Der snakker vi virkelig mentalitet og lidenskap. Jeg har ennå våte drømmer om at Godsetunionen kan komme opp på det nivået.  Det er en grunn til at et middelmådig lag som Hajduk, er så gode som de faktisk er på hjemmebane.

  Mange «eksperter» på tribunen i går, stusset over at Flamur Kastrati fikk starte foran Øyvind Storflor. Hva tenker du generelt om laguttaket til kampen i går? Kunne noe vært gjort annerledes eller føler du vi stilte best mulig for å kunne vinne kampen?
  Jeg stilte også spørsmålstegn rundt Kastrati vs Storflor. Jeg antar BP hadde en plan med det, men jeg syns vi har like mye behov for å se oss om etter en til å fylle den plassen, som plassen på topp.  Storflor blir ikke yngre, og Kastrati har ennå ikke overbevist meg etter så mange muligheter som han har fått. Ellers spennende å ta ut Bassel, håper vi ser mer til han og at han blir gitt flere forsøk fra start.

  «Vi møter Stabukk» hjemme til helga, en viktig kamp i medaljestriden. Hvis du skulle satt opp et lag og en taktikk til den kampen, hvordan hadde Godset framstått på søndag?
  Jeg har aldri vært noen taktiker, og kommer nok aldri til å bli det. Men i Tippeligaen står jeg ved at angrep er det beste forsvar. Jeg håper Hanin er tilbake, da han virkelig har imponert meg fremover, på lik linje med Vilsvik. Når alternativene er som de er, bør Lehne Olsen fremdeles få muligheten på topp, han viser vilje og guts. Selv om nivået hans ikke er helt der jeg skulle ønske det var, er det noe uforløst i spillet hans. Magefølelsen sier at han plutselig kan slå til, bare han blir gitt muligheten til å få trygghet i plassen.

  Kan du lage en topp-3 liste på favorittspillere i blått gjennom tidene?
  Jeg velger fra min egen tid, selv om gamle storheter fortjener å være på en topp-3 liste.
  1) Ulf Camitz
  2) Odd Johnsen
  3) Jostein Flo