Supporter’n

  En spalte om supportere

  Det er vanskelig å ikke bli interessert i tribunekultur når man står på en supportertribune. Å være engasjert i supporterklubben gir også et samhold og kameratskap som jeg tror mange setter pris på. I en tid da mange norske ungdommer dessverre velger å se utenlandsk fotball på tv, tror jeg noe litt «ekstra» enn bare fotballen på banen kan lokke dem til Marienlyst.

  Mjøndar’n til ******!! Den første utgaven av «Supporter’n» etter seieren mot 3050 er klar og vi kan trygt kalle dette en blåfredag.

  Navn?
  Vegard Andersen Gåsvik

  Plass på tribunen?
  Felt U, nede ved trappa.

  Favoritt klubb og/eller supportersang?
  Jeg er vel en av de som fort kan gå litt lei C-laget sangene, men «Godset fra Drammen» er en veldig bra fotballsang! Av supportersanger synes jeg «Kom igjen Godset» ropet med langsidene er best, kun fordi det er det som lager mest trøkk på stadion, og det er for meg det viktigste.

  Hva er ditt første minne med Strømsgodset?
  Sandefjord hjemme i 2007. Det var den første kampen jeg så på stadion. Husker jeg så første omgang sittende på langsiden, men flyttet meg over til GU etter pausen. Stått med GU siden. Har selvfølgelig fått masse tyn for at jeg først var på kamp etter opprykket til Tippeligaen.

  2-4. Seier. Marcus P på overtid mot bortesvingen. (Akkurat slik Anders Pedersen meldte i forrige ukes «Supporter’n/Capo’n). Kan du beskrive hvordan dagen din var på søndag?
  Det var så mye som skjedde den dagen. Komplett kaos på Drammen togstasjon, corteo til stadion, overtidsscoringer og full fest etterpå. Å se familiefedre på godt over 40 (dette er Vegard sin personlige mening og ikke noe redaksjonen står inne for, red.anm) storme banen og fyre pyro gjør meg stolt over supporterklubben vår. Tror det er vanskelig å beskrive en sånn dag for noen som ikke var med.

  Når vi først nevner Marcus P, så har han jo fått en eventyrlig start på comebacket sitt. Hva er dine tanker om de tre første kampene og høsten videre for hans del? Hva kan vi forvente etter landslagspausen?
  Jeg tror Marcus er avhengig av å ha de riktige folkene rundt seg, og det virker som om han har funnet seg til rette i Godset igjen. Med en «ny» Marcus har Godset har gode muligheter til å ta mange poeng utover høsten. For meg er det å ligge på topp fem resten av sesongen realistisk.

  Overgangsvinduet er nå stengt i Europa, det vil si ingen flere spillere ut i dette vinduet. Er du fornøyd med den stallen Godset har i dag? Eller burde vi kjøpt/solgt noen flere?
  Jeg er veldig fornøyd med stallen nå som «spissproblemet» er løst. Tror ikke Godset trenger noen forsterkninger med det første, og veldig fornøyd med at Wikheim forblir i Godset. Hadde vært rart å selge han nå før sesongen er ferdig, hvis vi skal satse på en topplassering i TL. Jeg er en tilhenger av stabilitet og la ting utvikle seg over tid.

  Kan du prøve å rangere dine topp-5 Godset øyeblikk?
  1. Seriegullet 2013. Denne sier seg selv, noe man så vidt hadde turt å drømme om som ble virkelig.

  2. Søndagens borteseier mot de brune. Helt sjukehus, norsk fotball trenger dager som denne.

  3. Borteseier mot Debrecen i Europa League kvalik 2013. Å reise på Europatur for å se laget sitt er bare utrolig gøy. Etter en lite imponerende hjemmekamp, var det å vinne der nede helt magisk.

  4. Cupfinalen 2010. Cupfinalen i Norge er spesiell, håper virkelig at Godset kommer seg til en ny finale i nær fremtid.

  5. Sogndal borte i 2014. Kanskje den beste borteturen jeg har vært med på i Norge. Passe lang avstand, kjempegod kok på bussen og en kjempeprestasjon på tribunen i Sogndal.

  Du er en «nokså» ivrig sjel hva gjelder tribunekultur. Hva er det som har gjort at du har fått denne enorme interessen for hva som skal og bør skje på en supportertribune?
  Det er ingen tvil om at støtten fra tribunen kan få spillere til å prestere bedre. Alle Godset-supportere ønske jo å se laget vårt vinne, og det er det det dreier seg om for meg og. Heie laget frem mot seier, gi dem støtten som kan være med på å vippe kampen i vår favør. Det er vanskelig å ikke bli interessert i tribunekultur når man står på en supportertribune. Å være engasjert i supporterklubben gir også et samhold og kameratskap som jeg tror mange setter pris på. I en tid da mange norske ungdommer dessverre velger å se utenlandsk fotball på tv, tror jeg noe litt «ekstra» enn bare fotballen på banen kan lokke dem til Marienlyst.

  megmegmegmegm

  Et episk bilde av Vegard under gullefeiringen i 2013.