Supporter’n

  En spalte om supportere

  Iver har et spesielt talent. Det er det ikke tvil om! Men noe som han også har, som kanskje er vel så viktig, er ben godt plantet på jorden. Iver er en jordnær og avbalansert type. Dessuten meget dedikert. Skal du nå langt i dagens fotball, holder det ikke bare med talent. Man må tenke og leve som en toppidrettsutøver 365 dager i året. Noe Iver gjør. Det funker ikke å spise junk på Taki, flere ganger i uka. Eller leke konge på Z! ;-)

  Navn?
  Eivind Bjørnerud

  Plass på tribunen?
  Felt U. Sammen med Arnesvingen, noen benkerader bak lokomotivfeltet.

  Du begynner jo å dra litt på årene, men husker du ditt første minne med Strømsgodset?
  Det begynner å bli noen sesonger ja…

  Jeg har fulgt klubben som supporter i litt over 30 år. Flere nedturer, men også mange oppturer. Spesielt i de siste årene har det vært bra. Jeg kan ikke peke på et spesifikt første minne. Men jeg husker godt at vi som guttunger, på slutten av 80-tallet, syklet ned fra Åskollen til Marienlyst for å se Godset spille. Vi sneik oss gjennom et hull i gjerdet mot Drammenshallen og stilte oss opp på svillene sammen de tøffeste guttene ved TV-tårnet på langsiden. Om vi var tidlig nok ute og heldig, fikk vi plass oppe på taket til innbytterbenken. Da var det nesten som om du var en av SIF-spillerne på benken.

  Hva mener du er det viktigste både klubb og supporterforening, kan gjøre for å rekruttere nye, engasjerte supportere?
  Det er helt klart ikke et ”rett frem” spørsmål. Det finnes flere veier til Rom og dette kunne man helt sikkert ha skrevet en hel avhandling om.. Tror det er flere virkemidler som kan/må benyttes.

  Når det gjelder klubb er det innlysende at det å forbli en Tippeligaklubb er viktig. Og aller helst en klubb som holder seg i toppen (stort sett).

  Det å skape interesse hos barn og unge i nærområdene er også svært viktig. Blir barna ”hektet” på Godset i tidlig alder, vil man mest sannsynlig forbli en dedikert supporter resten av livet. ”Ekte kjærlighet”! Et barn på kamp er ofte ensbetydende med også en voksen på kamp, kanskje en hel familie. Slik sett vokser Strømsgodsets supportermasse og tilskuere. Jeg synes egentlig at klubben allerede er finke på dette området. Ulike arrangementer arrangeres i byen og nærområdene. Spillere, trenere osv. reiser ut til skoler etc. og møter barna. Dette kan jeg underskrive på at barna setter pris på. Og videre gir resultater. Barneskolen, hvor mine barn går, fikk besøk av Marcus Pedersen og Jørgen Horn. Autografer ble skrevet, bilder ble tatt og en prat med heltene fikk man. Sønnen min kom hjem med stjerner i øynene. En fantastisk opplevelse. Han kommer til, akkurat som faren, å elske klubben fra Gulskogen for resten av sine leveår. Garantert!

  Barn og unge er også viktig med tanke på GodsetUnionen. Samme prinsipper gjelder her, som med Strømsgodset. Om barna blir ”hektet” i tidlig alder, vil man kunne ha et medlem for resten av livet. Og aller helst en dedikert, syngende, supporter. For dette er tross alt det viktigste GodsetUnionen kan bidra med. Verbal og visuell støtte på tribunen. Være med å løfte laget mot nye triumfer. Men hvordan skaper man interesse? Her tror jeg Strømsgodset og Union gjør lurt i å starte opp igjen Små Blå (noe jeg har hørt muligens er på gang). Det å få lov som barn å være med å synge, flagge og heie frem favorittklubben og spillerne fra tribunen, vil gi de en helt spesiell følelse og opplevelse. Dette tror jeg vil gjøre kampopplevelsen enda bedre. De vil få smaken på tribunelivet. Og når de er gamle nok, vil en ny dedikert og syngende Unionist være født.

  Det er selvfølgelig også flere andre ting klubb og supporterklubb kan gjøre. Noe jeg vet at de har fokus på og jobber kontinuerlig med.

  Du er selv del av en kameratgjeng som kaller seg for «Arnesvingen». Hvor viktig er det kameratskapet man opplever som fotballsupporter for deg?
  Kameratskap er meget viktig. Jeg vil hevde det at kameratskap er en stor del av det å være supporter. Det å dele en felles passion, opplevelser, nedturer og oppturer. Det skaper bånd. Ofte svært sterke bånd.

  Iver Fossum har hatt en fantastisk sesong i 2015 og det kan bli toppet med pris for årets midtbanespiller og årets talent. Kan du kort begrunne hvorfor han bør vinne disse prisene? (Helt objektivt vel og merke).
  Helt objektiv klarer jeg ikke å være..

  Iver har et spesielt talent. Det er det ikke tvil om! Men noe som han også har, som kanskje er vel så viktig, er ben godt plantet på jorden. Iver er en jordnær og avbalansert type. Dessuten meget dedikert. Skal du nå langt i dagens fotball, holder det ikke bare med talent. Man må tenke og leve som en toppidrettsutøver 365 dager i året. Noe Iver gjør. Det funker ikke å spise junk på Taki, flere ganger i uka. Eller leke konge på Z! 😉

  Iver har levert på meget høyt nivå to sesonger på rad. Hadde det ikke vært for Martin i fjor, så hadde han nok tatt prisen da. Iver er selvskreven i første 11-ren til SIF. Per dags dato er han som indreløper toppscorer i klubben med 11 mål (nummer 9 på Tippeligaens toppscorerliste) og han har 6 assist. På de aller fleste poengbørsene i media er Iver inne blant topp-5. Han har også gjort en av de sentrale midtbaneplassene på U21-landslaget til sin. Der leverer han også på et meget høyt nivå.

  Tror det kan bli vanskelig å ta prisen for beste midtbanespiller fra en viss rotte fra barteland, men årets talent er det ingen tvil om. Det er Iver Fossum!

  Hvilken sang er din favoritt klubb og/eller supportersang?
  ”Det finnes kun et lag for oss”

  RBK kan i prinsippet sikre gullet på søndag, (noe vi håper ikke skjer) i det som kanskje blir den tøffeste hjemmekampen i år, både på banen og på tribunen. Har du en oppfordring til alle blå som skal på denne kampen?
  Vi skal ikke han noe feiring av gull på Marienlyst, med mindre gullet går til Strømsgodset. Basta! Så får RBK heller feire seg selv på hjemmebane neste helg.

  På søndag skal vi skal synge ut bartepakket! Vi skal eie Gamle Gress på banen og tribunen! Samme om du står blant Union, sitter på DT, venter i do-kø eller koser deg med kanapeer og sprudlevann på VIP’en.. Syng! Og syng høyt! Syng til du kjenner blodsmaken fra ødelagte stemmebånd!

  Vi skal bidra med alt vi kan, vi skal være med å løfte laget til seier. Vi skal vinne sølv!

  Vi har jo tidligere spurt folk om deres favoritter. Men av spillere du har sett i blått gjennom årene, kan du lage en «Bunn-3»-liste?
  Er ikke helt fan av å sette opp en slik liste. Alle spillerne, gode eller mindre gode, som har vært i klubben opp gjennom årene, har alle vært med påå bidra . Alle på hver sin måte.

  I og med at jeg er litt over gjennomsnittet interessert i det verbale som skjer på tribunene våre, vil heller lage en topp-3 liste over de beste spillersangene.

  1) ”Jossebass”– Jostein Flo
  Jossebass – du er så søt
  Som en stor karamell
  Vi vil aldri selge deg – men ha deg for oss selv
  Når du er alene – er vi ikke sene
  Om å hylle deg våre kjære Jossebass

  2) ”Han kom til oss fra Hamar by”– Marcus Pedersen
  Han kom til oss fra Hamar by, Marcus, Marcus
  I blått han scorer mål på ny. Marcus, Marcus
  Vi kjøpte han for ingen ting. Han har en jævla innstilling
  Marcus Pedersen er Godsets superspiss

  3) ”Ola Williams”– Ola Kamara

  For han er Ola Williams Kamara
  Promoterer Whiskey i TV-ruta
  Løpesett som Usain Bolt
  Ikke rart at gutten er stolt

  Til slutt et par outsidere.. Lasse ”slakteren” Olsen og sangen til Komlan.

  Til slutt, hvem vinner og hva blir resultatet på søndag?
  Det blir en skikkelig nervepirrende affære. Øyvind med en takk for sist og Marcus blir matchvinner. Vi vinner til slutt 2-1.