Supporter’n

  En spalte om supportere

  Denne uken har vi tatt en prat med en sann legende i GodsetUnionen. Han er blant få i Drammen som med rette kan tyne andre ved å si: " syng en sang jeg ikke har lagd". Han har satt sitt preg på supportermiljøet i GU med sanger, humør, skrøner og lojalitet for klubb,by og supporterforening. Denne ukens "supporter'n" er Bjørn "Lettøl" Eliassen.

  Navn?
  Bjørn «Lettøl» Eliassen

  Plass på tribunen? 
  Jeg står nederst på felt 2 blant GU

  Du har, satt på spissen, laget så å si alt som er av supportersanger i GodsetUnionen. Har du en favorittsang?  
  Det var jo veldig satt på spissen, men ja det har blitt noen «slægere». Favoritten min må jo være «Du fyller mine sanser» siden den blir sunget etter hver gang vi scorer.

  Godset spilte en fantastisk kamp hjemme på lørdag, men fikk tyn i Molde på onsdag. Tror du Godset er tilbake til samme spor som i starten av Deila sin periode med en sinnsyk hjemmestatistikk og en elendig bortestatistikk?  
  Nei det tror jeg ikke. Når det gjelder hjemmebane og kampene der så har vi fortsatt en utrolig bra hjemmestatistikk etter at BP tok over. Vi har 16 kamper med kun et tap (mot Stabæk) i Tippeligaen! Når det gjelder bortekampene siden BP tok over så har vi totalt 7-2-5 i favør Godset. De 3 kampene vi har tapt i år, er mot lag vi alltid har slitt mot borte i TL (RBK, TIL og MFK). BP har fått en mye bedre start på sin trenerkarriere enn det Deila hadde, og jeg synes at BP har fått urettmessig mye tyn av sine egne fans.

  Solskjær sa før kampen mot Molde at vi kanskje har TLs beste høyreside (Vilsvik- Storflor). Hvor viktig er den høyresiden for Godset mener du? 
  Det er så enkelt å si at Solskjær vet hva han snakker om. Uten den konstellasjonen der, så hadde aldri Strømsgodset vunnet TL i 2013, eller fått medaljer de siste årene. De to har en unik måte å lese hverandres løp og pasninger.

  Når vi er inne på Storflor. Det spekuleres jo i om han gir seg i SIF etter sesongen. Supporterne vil ha han her både 1, 2 og 3 år til. Hvordan vil du beskrive Øyvind Storflor som spiller og hvor viktig er det å ha han i Godset? 
  Øyvind har vært en gave for Godset, fikk han for ingenting. Han har uten tvil løftet det offensive spillet siden han kom hit i 2009. Det er vel ingen som har flere målgivende pasninger i TL siden den gang. Han er en stille og beskjeden kar, som med sin presise høyre pasnings- og dødballfot lar ballen «snakke». Kunne vært litt tøffere i dueller, og på hodespillet sitt, men samtidig så har han jo holdt seg skadefri i Godsetkarrieren. Han vil jo bli 37 år i år så karrieren hans er jo snart over, men det er viktig å ha en nestor som kan virke samlende for de yngste spillerne. Håper på et par år til, og så er det vel plass til en slik kar i trenerstaben etter hvert.

  Tommy Høiland fikk endelig et mål igjen mot LSK etter måltørke og straffebommer. Har du troen på at han kan bli en like god spiss som Marcus P? 
  Nei, han har ikke de samme kvalitetene som Marcus, men bevares, etter å ha sett den finta han tok og målet han scoret i sist hjemmekamp mot Lillestrøm, så vil han absolutt ha muligheten til å havne på et tosifferet antall mål i TL. Får håpe at han klarer å score flere mål enn det Marcus har klart utenfor Buskerud.

  Er det noen områder i dagens stall du mener vi bør forsterke? Og dermed hvem må eventuelt ut? 
  Jeg synes vi bør forsterke med en midtstopper og keeper. Valsvik er meget god, men når det gjelder en makker så syns jeg vi sliter med å finne den rette. Vedkommende må være rask, teknisk god og duellsterk.
  På keeperplassen så ønsker jeg en som er litt mer showman, god på igangsettinger, god mann mot mann, god på strek, ja rett og slett perfekt, men det finner vi ikke i dette landet. Har unngått å nevne navn, men det er vel klart hvem jeg mener.

  Du har noen år på baken som supporter – hvordan vil du si supporterlivet har utviklet seg fra du begynte å følge Godset frem til i dag? 
  Det har faktisk vært en drøm å følge den jobben som mange av mine supportervenner har nedlagt fra den spede begynnelse med Fugleberget til GodsetUnionen. Fuglebergtida var en herlig samling av anglofile, som sang obskøne sanger, var litt kontroversielle på bortekamper, men var fantastisk lojale mot klubben og spillerne. I dag har supportermiljøet bedret seg betraktelig når det gjelder det visjonelle. Bruk av flagg, pyro, røyk gjør at dagens fans har nærmet seg den søreuropeiske mentaliteten, men gudskjelov så synger vi på den britiske måten. Ingen tromme takk!

  Til slutt, har du et resultattips før mandagens kamp mot S08? 
  Møter et lag i stor framgang, men det hjelper ikke når de møter oss på Marrer’n. Det blir 2-0, mål av Valsvik på corner, og Storflor på frispark.