Supporter’n

  En spalte om supportere

  Jeg forstår til dels kritikken mot David Nielsen, men det er som mange har påpekt, vi skal ikke glemme at Ronny Deila så vidt holdt oss oppe i Tippeligaen i sin første sesong. Det skal sies at det laget David tok over, er noe helt annet enn det Ronny tok over i 2008, men det blir helt tullete å forvente at David bare skal fortsette der Ronny slapp uten å sette sitt preg på ting.

  I dag har vi valgt å ta en prat med Carl Henrik Kværne Nilsen.

  Plass på tribunen?
  H-vinduet felt U – blant Godsetunionens harde kjerne!

  Hvordan ble du Godsetsupporter?
  Jeg ble tatt med på kamper fra jeg var et par år gammel. Jeg var kjempeskuffet i 91 når jeg ikke fikk være med på cupfinalen. Mutter og fatter dro inn til Ullevål, mens jeg måtte være hjemme med bestemor, bestefar og min 8 mnd gamle lillesøster. Iført full drakt gikk jeg på rommet mitt i pausen og ble intervjuet av bestemor med tåteflaske som mikrofon før andre omgang begynte. ”The rest is history” – som de sier.

  Hvis vi ser bort fra de opplagte øyeblikkene som; opprykket, cupsemi’n, cupgullet, seriegullet og diverse E-cup turer. Hva er ditt største Godset-øyeblikk?
  Det er mange store øyeblikk å ta av og disse som allerede er nevnt er noen av de største så klart. Men jeg vil trekke frem to; det ene er at jeg tidlig på 90-tallet var kjempefan av Juro Kuvicek, som var tidenes mest jordnære type. Han tok seg tid til å bli brevvenn med en 5 år gammel supporter, og kom alltid bort å løftet meg over gjerdet på GG og bar meg på skuldrene sine mens han tok æresrunden rundt blant supporterne.

  Et annet øyeblikk er 0-6 kampen borte mot Start i gullsesongen. Jeg hadde nettopp blitt skrevet ut av sykehuset etter å ha vært innlagt i 4 uker med infeksjon etter en kneoperasjon. Så jeg satt på bussen nedover og svelget antibiotika med øl og har aldri gledet meg mer til en bortekamp noen gang. Så spiller vi i tillegg sjampisfotball av en annen verden, og knuser Start 0-6 på bortebane! Det var en sinnssyk opplevelse.

  I dine øyne, hva er den største forskjellen på Godset under David Nielsen og under hans forgjenger Ronny Deila?
  De største forskjellene går på at vi tilsynelatende ikke klarer opprettholde trykket og tempoet i 90 min, at det er lite kontinuitet i start-elleveren og en annen spillestil med kanter som skjærer inn i banen til fordel for å kombinere langs kanten. Jeg forstår til dels kritikken mot David Nielsen, men det er som mange har påpekt, vi skal ikke glemme at Ronny Deila så vidt holdt oss oppe i Tippeligaen i sin første sesong. Det skal sies at det laget David tok over, er noe helt annet enn det Ronny tok over i 2008, men det blir helt tullete å forvente at David bare skal fortsette der Ronny slapp uten å sette sitt preg på ting. Det tar tid å spille inn et lag og en spillestil, det var også stor forskjell på fotballen vi spilte under Ronny i 2008-2009 og den vi spilte i 2011, 2012 og 2013. Når det er sagt, det er på høy tid å stille spørsmål til hva som kan gjøres annerledes for at tempoet og trykket skal være der fra start til slutt, hvorfor det tilsynelatende ikke er en klar ellever som rendyrkes for å bygge opp relasjoner og stabilitet. Men det er alt for tidlig å mase om sparking av trener. På sikt har jeg tro på at David Nielsen kan bli en trener av samme kaliber som Ronny, men det krever at vi kravstore supportere er nødt til å roe ned forventningene og gi han og laget tid til å bygge seg opp igjen. Jeg tror at det er mye større sannsynlighet for at David Nielsen og laget får ut sitt potensielle dersom de ikke føler på en frykt for å bli slaktet av sine egne dersom vi ikke vinner alle kampene. Vi som er ordentlig supportere skal støtte laget, spillere og trener uansett, så kan medgangsupportere synse, mene, klage og mase om at de hadde gjort det bedre sjøl.

  ”Om det er bånn eller topp, er det suksess eller flopp, vi møter alltid opp”!

  Favoritt klubb eller supportersang?
  Det var lenge ”Ohohoh – det er vi som bestemmer her nå”, men den har mistet litt av trøkket ettersom navnene har blitt byttet ut, så jeg må si ”Jeg kan ikke få nok” er en av favorittene å synge. Av C-lagets låter er Blå Magi en klar første plass, ettersom den minner veldig om min egen oppvekst med godset på GG.

  Hvis du kunne valgt hvilken som helst spiller mellom 1970-2010 til dagens lag -hvem ville det vært?
  Det er måtte blitt Fredrik Winsnes. Jovial type uten om banen, og med et vanvittig bunnivå som han nesten aldri var i nærheten av. Du kunne stole på at han blødde for drakta i 90 min uansett kamp.

  Hva er din drømme 11’er for Godset gjennom tidene?
  Det blir fort en 11’er bestående av spillere fra de siste 10-15 åra.

  Adam Larsen Kwarasey

  Lars Chr. Vilsvik – Alexander Aas – Erik Hagen – Joel Riddez

  Stefan Johansen – Fredrik Winsnes

  Øyvind Storflor – Martin Ødegaard –  Lasse Olsen

  Peter Kovacs

  Carl Henrik er i tillegg til å være lidenskapelig opptatt av Godset også en meget dyktig artist. Han har skrevet og spilt inn en Godset-sang som du kan høre her: https://www.youtube.com/watch?v=a8xZL89419E