Supporter’n

  En spalte om supportere

  At Klanen, som stort sett består av folk fra Ytre Enebakk, Jevnaker, Hønefoss, Gjøvik, Lommedalen og andre fruktbare områder i Norge, står på lektern og kaller alle andre supportere i Norge for bønder… Jesus!

  Navn?
  Trond Stian Borge

  Plass på tribunen?
  Jeg SITTER og koser meg på felt C på DT-tribunen.

  Favoritt klubb/ eller supportersang?
  For meg så er det «1970»-sangen.

  Vi møter Enga i morgen, en klubb som nå har satt inn alle sine krefter for å bli det «nye Godset». Hvordan tror du kampen ender?
  Håper vi vinner selvfølgelig, men jeg tipper det ender 2-2.

  Det har den siste tiden gått trått for Godset resultatmessig. Hvilke grep tror du må gjøres for å snu pila i riktig retning?
  Vi må gjenskape trygghet i organisasjonen og ny daglig leder bør komme på plass fort. Usikkerhet skaper ikke gode prestasjoner i noen organisasjoner er min erfaring.

  Vi har nå fått inn tre nye og spennende spiller i Tokstad, Glesnes og Ulland Andersen. Hva tror du de nye gutta kan bidra med inn i spillergruppa og på banen?
  Jeg vet ikke mye om våre nye spillere, men jeg har tillitt til Jostein siden han tidligere har bevist at han signerer spillere som vokser når de kommer til klubben. Det er viktig at vi supportere gir de nye gutta tid til å tilpasse seg spillestilen, nesten ingen som kommer til oss presterer på maks nivå fra første dag. Morsomt at det nå er vi som er i posisjon til å hente spillere fra konkurrerende klubber som ligger rundt oss på tabellen. Det har ikke tidligere vært hverdagskost i SIF.

  Det har blitt diskutert frem og tilbake den siste tiden, basert på både klubbene og landslagets prestasjoner i Europa, om vi er for dårlig trent i Norge og hvorfor vi ikke klarer å hevde oss internasjonalt. Hva mener du bør gjøres for å gi norsk fotball en ny giv?
  Høgmo og Semb klarer ikke å skape engasjement rundt landslaget, det er åpenbart, de bør derfor vurdere sin egen stilling. I toppidrett er det prestasjonene som teller og de har åpenbart ikke vært gode. På klubbnivå tror jeg langsiktighet og profesjonalitet på og utenfor banen er stikkord. Hvor proffe er norske spillere sammenlignet med andre toppidrettsutøvere? Kanskje bør norske klubber og spillere se utenfor landegrensen for å ta neste steg. Har vi mer å lære fra vår samarbeidsklubb Man City?

  Til slutt: Kan du nevne tre ting du hater med Enga?
  1. At Enga ser på seg selv som en storklubb, selv etter en halv mannsalder med dårlige prestasjoner og svært lite engasjement i hovedstaden.
  2. At guttene i Enga ser seg selv som bohemer, selv om når lever av bankoverføringer fra kapitalisten Trøim er mildt sagt lite ekte.
  3. At Klanen, som stort sett består av folk fra Ytre Enebakk, Jevnaker, Hønefoss, Gjøvik, Lommedalen og andre fruktbare områder i Norge, står på lektern og kaller alle andre supportere i Norge for bønder…  Jesus!