Supporter’n

  En spalte om supporterne

  Denne uken får vi høre om GodsetUnionen sin helhet mtp åpenhet og bredde. Du får også vite litt mer om den viktige SK-rollen, som vi alle leser om i mediene i disse dager.

  Navn?
  Dag Henning Borg.

  Plass på tribunen?
  GU, nederst ved trappa på midten.

  Hvordan ble du interessert i Strømsgodset?
  Vi var tre kompiser som brukte å henge rundt i Drammen og drive med vårt. Vi hørte alltid lyden fra tribunen og det vekket interessen. Dårlig med penger hadde vi også på den tiden – så det endte med at vi alltid kjøpte 1 billett som en av oss brukte for å komme inn. Vel inne så ble billetten lagt i ei lommebok som ble kastet over gjerdet til nestemann – som da kunne gå inn på samme billetten. Sånn holdt vi på noen år.

  Hvem vil du si er din favorittspiller gjennom de årene du har fulgt Godset?
  Osman Nyan, en klassespiller. En legende.

  GodsetUnionen er 20 år i år. Hva vil du si kjennetegner GodsetUnionen som supportergruppe?
  Det er bredden, samholdet og dialogen mellom supporterne. Det er en stor bredde i alder, selv om man gjerne skulle ha hatt en bedre satsing på de yngre. Dialogen og åpenheten – er nok vesentlig for det GU er og har blitt. GU har hatt flere veldig bra ledere, som på hver sin måte har formet det GU er i dag, og Thor Arne som nå er leder gjør også en god jobb. I GU kan man diskutere alt. Man kan få lov til å være den mann er uten å være annerledes, og det er viktig. Mann er alltid velkommen – i tillegg til at det er kanskje Norges beste supportere på hjemmebane.

  Du er nylig blitt utnevnt til SK, bindeleddet mellom klubb og supportere. Hva er dine tanker rundt denne rollen?
  Dette er en veldig viktig rolle i oppgavene som ikke er så synlige – og som ikke veldig mange vet hva er eller kjenner til. Det er en oppgave man gjerne skulle hatt mer tid til, men som naturlig begrenser seg selv da man har annet arbeid ved siden av. Det hjelper godt med en forståelsesfull og tålmodig arbeidsgiver og ikke minst en VELDIG tålmodig samboer. Det kan være oppgaver som at klubben ikke har forståelse for at bevegelseshemmede ikke har de fasiliteten de bør ha, da er det supporterkoordinatoren sin oppgave å ta dette videre med klubben dersom de ikke gjør noe med dette.

  I flere andre land i Europa er dette en heltidsstilling, der klubbene gjerne har flere supporterkoordinatorer, som gjør en kjempe jobb. Vi har kanskje ikke de samme utfordringene i Norge som i andre land. Og som et lite stikk til NFF – så trenger man ikke vente til man har et problem for så å finne løsninger. Man leser i flere medier om dagen at det er krise i de fleste klubbene rundt SK-rollen. Her har NFF lovet mye – uten å holde ord. I Strømsgodset har klubben, supporter leder og SK en veldig god dialog, noe vi vil fortsette med fremover – på tross av dette.

  Vi møter Aafk på søndag. Har du noen tanker rundt kampen og et resultattips?
  Jeg tror alltid vi vinner alle kamper minst 4 null, og bruker derfor å ha rett ca en gang i sesongen. Tror det om denne kampen også.

  Vi møtte Brann i går. Hva er dine tanker rundt denne kampen?
  Her trodde jeg også vi kom til å vinne fire null. En skikkelig skrell. Veien i bilen hjem var heller ikke noe å skrive noe særlig om – selv om det kunne vært et eget reisebrev.