Supporter’n!

  Supporter'n. En spalte om supportere!

  Ukens supporter synes det er stas at Godsetunionen fyller 20! De få årene jeg har vært med har bestått av fine turer og masse stemning blandt supporterne.

  Navn?
  – Ina Rønsholm Erichsen.

   

  Plass på tribunen? 
  – Den har alltid vært og vil alltid være på GodsetUnionen tribunen. Som regel ganske sentrert nederst, men også gjerne på en liten gåtur med kameraet.

   

  Favoritt klubb- og tribunesang?
  – Som klubbsang må jeg si Gamle Gress. Som tribunesang har jeg litt sans for de som improviseres underveis i kamper avhengig av spillet, spillerne etc. De bidrar alltid til liv og røre og får enhver til å måtte trekke litt på smilebåndet.

   

  Hvordan ble du interessert i Godset?
  – Jeg har alltid likt fotball og familien er blå i flere generasjoner tilbake så valget var ikke så veldig vanskelig. Det startet med nok en far som tok med barnet sitt på kamp og siden den dagen har det vært sesongkort.

   

  Hva syns du om det Godset leverte sist kamp på Sarpsborg stadion?
  – Det merkes på resultater og prestasjon at det går oppover for gutta. De drar ikke lengre på nervetrådene til oss supportere og slipper å klø på seg måne i frustrasjon. Det er mer samspill, mer presist spill og et sterkere forsvar. Kampen i seg selv var ikke spesielt underholdene, men enda en kamp med poeng er lite å klage over.

   

  Strømsgodset startet sesongen på begredelig vis. Nå har laget gått hele fem strake kamper uten tap. Hva tenker du kan være årsaken til denne formkurven?
  – Med fire forskjellige trenere de siste sesongene så er det klart det kan bli litt ubalanse, og det trenger man vel strengt tatt ikke være noe fotballspesialist for å se. Ting rekker ikke å sette seg ordentlig før neste trener har kommet til for å ta over skuta. Jeg vil si at laget rett og slett har fått satt seg igjen. Å finne lojalitet hos ny trener og å føle seg komfortabel i tillegg med nye medspillere som kommer hver sesong er absolutt en faktor jeg synes bør tas til betraktning. Dette har vært en prosess som mer eller mindre har gjentatt seg hver gang en ny trener har vært innom klubben. Ellers er Godset et lag som rett og slett er sterke på slutten av sesongen når høsten nærmer seg.

   

  Det er nå 8 poeng opp til medalje plass, tror du Godset kan blande seg i medaljekampen med 10 kamper igjen å spille?
  – Som evig optimist våger jeg å si ja, uten et spesielt innblikk i fargen på metallet. Vi må ikke glemme hvordan 2013-sesongen startet; da var det snakk om både nedre halvdel av tabellen og medalje var ikke oppnåelig. Men Godset er et ”Northug-lag” som henter seg inn igjen og sparer på kruttet til slutt. Som nevnt er det tross alt 10 kamper igjen, og fotball er en uforutsigbar sport.

   

  Vi har 3 ukers pause før Rosenborg gjester Fort Marienlyst og vi har både Madsen og Glesnes ute til denne kampen.
  Hvordan ser du for deg at laget stiller denne kampen?
  – Det er skummelt at de begge er ute, så jeg må si meg nervøs for den kampen, men det er nok en kamp som skal spilles. Og hvem vet, kanskje Toro har noen triks på lur?

   

  I neste serierunde venter serieleder Rosenborg. Det blir som vanlig en knalltøff kamp på banen og tribunen. Hva tenker du om denne kampen?
  – Jeg tenker det er viktig å holde presset oppe fra første sekund. Ta tak i kampen tidlig og vise hvem som styrer på Marienlyst, enkelt og greit.

   

  Godsetunionen fyller 20 år i år. Det er dermed duket av for tidenes fest på Union Scene lørdag 9. september (dagen før kampen mot Rosenborg). Hva er dine tanker om jubilanten og festen?
  – Utrolig gøy at Godsetunionen fyller 20! De få årene jeg har vært med har bestått av fine turer og masse stemning blandt supporterne. De gjør en god jobb og gir Eliteserien det lille ekstra i form av TIFO og underholdning. Alt som skjer på stadion er med på å påvirke spillet på banen mer eller mindre, så Godsetunionen har en viktigere jobb enn man kanskje tenker. Jeg håper flest mulig tar seg turen på feiringen og tar del i en god atmosfære dagen før en spennende og viktig kamp!