Supporter’n

  Supporter'n. En spalte om supportere!

  Ukens supporter gleder seg til jubileumsfesten. Han har også en god følelse på at det blir hjemmeseier på søndag!

  Navn:
  – Harald Søvold Kjos

   

  Plass på tribunen:
  – Første rad på felt U på GU-tribunen

   

  Favoritt klubb/Tribunesang:
  – Delt mellom «Godset fra Drammen» og «Drammen er hvit og blå» av supportersanger. Elsker selvsagt også C-lagets klassiker «Gamle Gress»

   

  Hvordan ble du interessert i Godset?
  – Det begynte med cupfinalen i 1991, men jeg har vokst opp med foreldre som fulgte Godset i 60/70-åra så det jeg er arvelig belastet. Min far tullet i alle år med med at han hadde sett Godset vinne en cupfinale live på Ullevaal, noe jeg ikke fikk oppleve før i 2010.

   

  Vi startet jo sesongen elendig, men nå har vi begynt å plukke masse poeng. Hva tror du er årsaken til at vi har klart og snu dette?
  – Jeg tror det har noe med at det var en del usikkerhet rundt spillesystem etc i starten, muligens kombinert med noen enkeltspillere som skapte sur stemning.

   

  Det er nå 8 poeng opp til medaljeplass, tror du Godset kan blande seg i medaljekampen med 10 kamper igjen og spille?
  – Ja det tror jeg. Unngår vi for mange skader og karantener tror jeg vi blir minst nummer fire.

   

  TiI helgen venter serieleder Rosenborg. Det blir som vanlig en knalltøff kamp på banen og tribunen. Hva tenker du om denne kampen?
  – Jeg har en god følelse, begge klubber har noen viktige spillere ute. Hos oss er det vel også usikkerhet rundt om Marcus Pedersen blir klar eller ikke, men med den optimismen som er i troppen og omgivelsene rundt nå så tror jeg Rosenborg skal få det tøft på Gamle Gress.

   

  Vi har både Madsen og Glesnes ute til denne kampen. Hvordan ser du for deg at laget stiller denne kampen?
  – Jeg tenker vi har mange gode defensive spillere som kan spille midtstoppere i denne kampen. Henning Hauger kan fungere på en av plassene, det samme kan Ringstad og Hamoud. Har tro på at Skullerud & co finner en god løsning på stopperplassen.

   

  Godsetunionen fyller 20 år i år. Det er dermed duket av for tidenes fest på Union Scene lørdag (dagen før kampen mot Rosenborg). Hva er dine tanker om jubilanten og festen?
  – Denne festen gleder jeg meg veldig til, meldte meg selv inn i GU i 1997 så jeg har vært med hele veien. Så jeg gleder meg til å se igjen gamle kjente, både av supportere og spillere. Spesielt artig syns jeg det er at Glenn Arne Hansen kommer, jeg fikk drakta hans etter den siste kampen hans spilte for oss. Jeg synes at GodsetUnionen hele tiden har hatt mange dyktige folk i styret som har lagt ned veldig mye tid for å legge forholdene til rette for folk på både hjemme og bortekamper. Andre undergrupper som tifo- og sanggrupper har også gjort veldig mye bra. Selv var jeg med å dra i gang GU-tifo på slutten av 90-tallet og er veldig glad for at tradisjonen holdes ved like på en fantastisk måte av Truls og gjengen hans i dag. Ellers syns jeg GU er blant Norges aller beste supportere når laget gjør det bra, men når det butter i mot er vi ofte alt for dårlige til å bidra. Dette har dog blitt mye bedre i år, både i Kristiansund og Odd sto vi igjen og sang nesten en time etter kampene selv om vi tapte.