Supporter’n!

  Supporter'n. Ukas spalte blir en spesial!

  Denne ukas supporter'n er ingen ringere enn en tidligere Godset-spiller og ikke minst medlem av GodsetUnionen.

  Navn:
  Martin Rønning Ovenstad

   

  Favoritt klubb sang:
  Drakta er blå med C-laget.

   

  Tidligere plass på tribunen:
  Pleide alltid å stå oppe ved gelenderet helt øverst på GodsetUnionen-tribunen. Nummereringen på billetten var ikke så viktig på den tiden!

   

  Hvordan går det i din nye klubb Sturm Graz?
  Det startet veldig bra for min del i Sturm Graz. Jeg spilte mye, men så etter en periode fikk jeg skulderen ut av ledd og var ute i fire uker, i mellomtiden har de spillerne som har spilt gjort det veldig bra, så da har veien til mye spilletid blitt lengre for min del dessverre.

   

  Det snakkes ofte om at det er veldig forskjellige trenings hverdager fra Norge og til det store utland. Hva er dine tanker rundt dette i henhold til Sturm Graz og Godset?
  Ja, trenings forskjellene er store. Tidlig i uken har vi som regel to lange fotballøkter om dagen, men de siste dagene inn mot kamp er det som regel bare en. Treningsmengden min har nok nesten doblet seg dette året, og det kan jo bare sees på som positivt for min egen del. Det er også veldig stort fokus på skadeforebyggende trening som vi gjør 45 minutter før hver økt.

   

  Hvordan føler du selv at du har utviklet deg siden du kom til din nye klubb?
  Jeg føler selv at jeg har utviklet meg mye. Trenings hverdagen vår er det veldig høyt nivå på og vi har mange a-landslagsspillere i troppen. Fotballen i Østerrike er det også veldig stor forskjell kontra Norge generelt, hvor det her trenes veldig mye på individuelle ferdigheter, som nær-teknikk, touch, pasninger osv. Hvor jeg i Norge har inntrykk av at det kollektive blir mer fokusert på og trent på. Men jeg vil også si at er det en klubb i Norge som er nærmest å trene på disse ferdighetene er det Strømsgodset, som har fostret opp veldig mange gode fotballspillere de siste årene! Utenfor banen har jeg blitt enda mer profesjonell med kosthold, og itillegg er det spennende å lære seg ett nytt språk og en ny kultur.

   

  Hva er dine kortsiktige og langsiktige karrieremål?
  Det kortsiktige målet er å spille seg inn på laget igjen her i Sturm Graz. Det langsiktige målet vil alltid være å forbedre de små detaljene som gjør deg til en bedre spiller.

   

  Du har jo faktisk vært med og sett noen Strømsgodset kamper i år. Du prøver vel og få med deg så mye som mulig når du selv har fri?
  Ja, jeg ser hver eneste Godset kamp på TV. Jeg har også vært på stadion og sett hjemmekampen mot Viking, bortekampen mot Rosenborg og bortekampen mot 3050 i cupen (ikke like moro). Jeg har helt siden jeg var 5-6 år elsket Strømsgodset og det er den klubben som alltid vil ligge nærmest hjertet mitt uansett.

   

  Sesongen startet ikke helt optimalt for Godset, men de har begynt å plukke en del poeng. Hva tror du er årsaken?
  Mange spurte meg tidlig i sesongen hva jeg trodde var grunnen for at det ikke gikk så bra med Godset osv. Til alle de svarte jeg at det kommer helt garantert til å snu. For jeg vet hva slags kvalitet som ligger i spillerne og hva slags kultur det er i klubben generelt. I tillegg så man jo glimtvis i de kampene Godset ikke vant i starten, at toppnivået på laget er det beste toppnivået i ligaen. Men når man taper kamper er det helt normalt at selvtilliten også svekkes. Nå er selvtilliten tilbake og da ser man hva laget har i seg.

   

  Godsetunionen fylte nylig 20 år. Har du en hilsen hjem til dine tidligere supportere og venner?
  Ja. Jeg vil gjerne hilse til alle i Godsetunionen og si gratulerer så mye med jubileet! Jeg har spilt på de fleste arenaene i Norge og atmosfæren på Marienlyst er uten tvil den beste. Dere må vite at spillerne setter utrolig pris på dere, og merker alltid at dere stiller opp!