Supporter’n

  En spalte om supportere

  Bakover synes jeg det har vært altfor mye usikkerhet i år, spesielt Bugge som jeg synes blir for avventende i mange situasjoner. Nå er det på tide å gå tilbake til 4 – 3 – 3 eller en 4 – 3 – 1 – 2 og få inn en kjerne i laget som har de gode relasjonene inne

  Navn?
  Marius A. F. Pettersen

  Plass på tribunen?
  Har stått fast med GU, nesten helt siden GU var Fugleberget. Var ikke gamle karen da, men etter hvert som jeg ble eldre har jeg alltid stått med GU. Nå har jeg fast plass, helt øverst på felt T ved trappa mellom felt T og U. Har hatt den plassen siden den nye tribuna ble bygd og har opplevd både oppturer og nedturer fra den plassen. Opprykk i 2006, seriesølv i 2012 og seriegull i 2013 er de absolutte høydepunktene.

  Jeg synes det er viktig med noen som står litt utenfor kjernen for å få flere på tribunen til å synge. Jeg er den som starter noe når det har vært stille for lenge, verste jeg veit er når vi i GU blir stille i motgang!

  Favoritt klubb – eller supportersang?
  Byen vår Drammen, Oddemann og Blå Magi på delt førsteplass

  BP fikk en god start i serien, med 2-0 hjemme mot LSK. Neste kamp er Start borte, en kamp mange mener vi SKAL vinne. Hvordan ser din seiersformel ut?
  Bakover synes jeg det har vært altfor mye usikkerhet i år, spesielt Bugge som jeg synes blir for avventende i mange situasjoner. Nå er det på tide å gå tilbake til 4 – 3 – 3  eller en 4 – 3 – 1 – 2 og få inn en kjerne i laget som har de gode relasjonene inne. For å vinne over Start er det viktig at vi prøver å utnytte de tidligere relasjonene som finnes i gruppa og bygge videre på de som har vist seg positivt fram i år. Gutta må ut og vise vilje til å jage ball, spille langs matta og skyte når de har sjansen! Trenger ikke å drible seg over dødlinja og inn i kassa for å få mål. Laget har vist gode takter, som 1 – 1 mot RBK, så om BP klarer å få opp selvtilliten i laget vil vi klatre på tabellen. Lever hvert fall i trua!

  I år har GodsetUnionen hatt nedgang i interessen rundt bortekamper og har kun sendt buss til et fåtall av kampene. Hva mener du kan gjøres for å få opp interessen rundt turene? Kan GU gjøre noe konkret, eller har dette sammenheng med hvordan laget gjør det?
  GU har over en lang periode vært flink til å tilrettelegge for borteturer, både med tidspunkter for avreise og rimelige priser. Trur dessverre vi ser nå at de som var mer ihugga supporter etter cupgull, seriesølv og seriegull nå ikke prioriterer borteturene fordi de ikke er «garantert» seier. Antall på bortekamp og prestasjoner henger nok nøye sammen. Vi var ikke mange mot for eksempel Løv-Ham i 2006 heller, enda vi endte opp med å rykke opp, så jeg trur ikke GU kan gjøre så mye for å endre dette, men jeg mener at det er viktig at GU fortsetter å ha et godt tilbud til de som har lyst og mulighet til å reise på bortekampene. Det er i motgang at vi ser supporterne med ekte kjærlighet!

  Vi tar fram krystallkula – hvor ser du for deg eller hvor ønsker du at Godset skal fremstå om 5 år?
  Jeg håper laget får en trener (kan være BP) som får oss tilbake til øvre halvdel av tabellen og at vi holder oss jevnt der, med noen år hvor vi presterer bedre. Ønsker at vi om 5 år har bygget en nytt lag som virkelig kan kjempe om medaljer og bite fra seg i Europa.