Supporter’n – Spesialutgave

  En hyllest til Peter Kovacs

  "Peter er en helproff fyr, med gode holdninger, som virkelig er et forbilde for alle rundt seg. Han er i tillegg en humørspreder". (Thor Arne Hanssen, leder GodsetUnionen)

  «Supporter’n» denne uken er selveste «Kong Kovacs». Mange kjenner han nok best som fotballspiller, men i gårsdagens kamp mot Mlada Boleslav var han å finne på trappa sammen med GU sin forsangergruppe.

  11787468_10207427880241044_632346328_n

  Peter fant seg godt til rette på tribunen.

  Peter Kovacs kom til Godset for første gang i 2006. Han ble hentet fra Viking og var hos oss i to år før turen gikk videre til Odd Grenland. I Odd ble han fort en av Tippeligaen mest fryktede angrepsspillere noe vi i Drammen og fikk merke. Peter fikk fort tilnavnet «to meter søppel». Men så, etter et lite opphold i belgisk fotball, signerte han noe overraskende igjen for Godset. Mange var skeptiske, men dag i dag tror jeg de fleste endte opp med å være fornøyde med signeringen av «Kong Kovacs».

  På 153 kamper har Peter scoret hele 73 mål og bidro sterkt i rollen som superinnbytter, til at vi klarte å dra i land gullet i 2013.

  Vi har bedt supporterleder Thor Arne og Godset trener «BP» beskrive Peter Kovacs:

  «Peter er en helproff fyr, med gode holdninger, som virkelig er et forbilde for alle rundt seg. Han er i tillegg en humørspreder».
  (Thor Arne Hanssen, leder GodsetUnionen)

  » Peter aldri skadet. Han er profesjonell til fingertuppene, kommer aldri med et vondt ord selv om han ikke er på laget. Han gir alltid 100% for laget. Som spiller er han en målscorer som ofte tar de rette løpene».
  (Bjørn Petter Ingebretsen, trener Strømsgodset IF)

  Peter Kovacs har vært en supporternes spiller de siste årene. Han tar seg tid til fans som vil ha autograf eller ta bilder. Han går ALLTID en runde og håndhilser og takker fansen etter kampene, uavhengig om han har spilt eller ikke. Derfor ble Peter i går utnevnt til æresmedlem av GodsetUnionen. Dermed er han del av eksklusiv gruppe med blant annet Glenn Andersen og Jostein Flo.

  Peter virket tydelig rørt og beæret over utnevnelsen da GodsetUnionens leder Thor Arne Hanssen overleverte diplom og medlemskort i pausen i går.

  IMG_8999

  Peter Kovacs mottok diplom, medlemskort og «Tribuneboka» fra GodsetUnionens leder Thor Arne Hanssen.

  På diplomet sto følgende:

  «Æresmedlemskap i GodsetUnionen tildeles herved Peter Kovacs, for å ha utvist ekstrem profesjonalitet overfor klubb og supportere. Du har i dine perioder i klubben vist deg som en ekte gentleman overfor oss supportere, samtidig som du har vært hardtarbeidende og ydmyk  i dine roller i klubben. Du er på mange måter den perfekte ambassadør for Strømsgodset IF og en god rollemodell for andre spillere og mennesker rundt deg. Du har skutt deg inn i våre hjerter og der vil du alltid være. En gang blå, alltid blå.»

  Etter kampslutt i går måtte vi jo selvfølgelig ta en prat med Peter slik vi gjør i alle våre utgaver av «Supporter’n».

  Peter, du har avsluttet din andre periode i Godset, så vi skal stille deg det vanlige spørsmålet: hva føler du nå?
  Det er veldig vemodig. Jeg hadde trodd at jeg skulle avslutte karrieren min i Godset, men dessverre ble det ikke sånn. Uansett så har jeg hatt det helt fantastisk her og har bare positive minner.

  Da du kom tilbake var det mange som var skeptiske til om du var noe å samle på, eller om du virkelig var to meter søppel. Hva var dine tanker rundt overgangen tilbake til Drammen og fant du motivasjon i å motbevise hetsen?
  Haha, jeg vet at mange av dere var skeptiske, men det ga meg ekstra motivasjon. Jeg SKULLE motbevise dere og det håper jeg at jeg har lyktes med.

  Litt samme type spørsmål, men hva ser du frem til med klubbyttet til S08?
  Jeg vil spille fotball regelmessig og det kan S08 tilby. De er en klubb som ligner litt på Godset, så det blir ikke så stor omveltning for min del. Men jeg ser frem til å prestere der også.

  Hvis du skal rangere topp-3 høydepunkter i din Godsetkarriere?
  1. Mitt største minne er faktisk noe så enkelt som feiringen av en scoring. Jeg scoret foran GU og da jeg jublet med dere ved gjerdet, sa en liten gutt til meg: «Du inspirerer meg, jeg vil bli fotballspiller». Det var et veldig rørende øyeblikk.

  2. Å vinne gull i 2013. Hele sesongen var rett og slett magisk.

  3. Kampen borte mot Debrecen står høyt hos meg. Det var i mine øyne en helt perfekt bortekamp.

  Du forlater nå Godset for andre gang, så jeg regner med at du ikke kommer tilbake som spiller, men ser du for deg at du kan returnere til klubben i en trenerrolle?
  Ja jeg håper virkelig på det. Jeg elsker Godset og Drammen, så jeg håper at jeg kan være til nytte for klubben ved en senere anledning.

  Er det en spesiell klubb eller supportersang som ga deg ekstra motivasjon og guts ute på banen?
  Gamle gress. Å høre den er magisk. Det er uten tvil den fineste fotballsangen i Norge.

  Du har alltid opptrådt som en gentleman overfor oss supportere. Hva har det betydd for deg personlig og for laget å ha Norges beste supportere i ryggen?
  Jeg har utrolig stor respekt for dere. Dere bruker tid, penger og energi på oss spillere og klubben. For meg så var det viktigste å gi noe tilbake til dere, gjennom scoringer og med respekt. Jeg håper jeg lyktes med det.

  Kan du si noe om hvilke personer som har betydd mest for deg i din Godsetkarriere?
  Foruten GodsetUnionen og lagkameratene mine, så har Mette, Ronny og BP vært meget viktige for meg.

  Til slutt, gratulerer så utrolig mye med æresmedlemskap i GodsetUnionen. Hva tenker du om den utmerkelsen?
  Det er en ære. Jeg SKAL tilbake å se kamp med dere igjen. Det var en fantastisk opplevelse å få stå sammen med dere under kveldens kamp.

  Det er med den aller største respekt og hyllest vi i GodsetUnionen takker av en strålende spiller og et fantastisk menneske.

  Peter Kovacs -takk for alt!

  Vi ses igjen.