SUPPORTER’N

  En spalte om supportere

  Mitt forhold til Godset kan oppsummeres kort og godt: ekte, stolt og kritisk. For meg handler det ikke bare om Strømsgodset IF, men også byen vår - som klubben er den største og mest synlige representanten for.

  Navn:
  Sondre Nilsen

  Plass på tribunen:
  H-vinduet, gamle felt 6.

  Hva tenker du om de første fem seriekampene i år?
  Vi har allerede hatt de tre antatt vanskeligste kampene i år med VIF (b), RBK (b) og Molde (b). VIF-kampen og 3050-kampen var begredelige. Godkjent borte mot RBK, der vi raskt kunne tatt tre poeng. Mot Sandefjord var det tidvise glimt av hvor høyt toppnivå vi har, men to baklengs ga en kraftig strek i regninga. Mot Molde svinger vi kraftig: fra veldig gode til veldig dårlige. Konklusjon etter forventninger: Ustabilt og et godt stykke fra godkjent. Like høyt toppnivå som tidligere, men bunnivået har blitt lavere.

  Hvordan ble du interessert i Strømsgodset?
  Fatteren begynte å ta meg med på kamper i 1995-sesongen – som endte med opprykk til Tippeligaen. Ut i -96 og -97-sesongen ble Godset det helt naturlige laget.

  Hvordan vil du beskrive ditt forhold til Strømsgodset?
  Mitt forhold til Godset kan oppsummeres kort og godt: ekte, stolt og kritisk. For meg handler det ikke bare om Strømsgodset IF, men også byen vår – som klubben er den største og mest synlige representanten for.

  Hvis du hadde vært trener mot Sarpsborg 08 i morgen, hvordan ville du spilt?
  Med det jeg mener er det beste laget per dags dato: Bugge Pettersen – Hamoud, Horn, Valsvik, Hanin – Abu, Ovenstad – Wikheim, Fossum, Storflor – Sørum (Kovacs). Energi og aggressivitet fra start til slutt – ikke i korte perioder. Aldri la Sarpsborg hvilke før neste bølge kommer. Forhåpentligvis vil vi styre kampen i like stor grad som i forrige hjemmekamp mot Sandefjord. Men vi må være enda mer resolutte i boks – ikke så omstendelige som vi fremstod i den andreomgangen. Vi har dessuten sluppet inn to mål i snitt per kamp hittil. Da sier det seg selv at forsvarsspillet må strammes opp. Vanskelig å si om det går på konsentrasjon eller ferdigheter.

  Hvem er for deg den beste spilleren som har vært i Strømsgodset?
  Martin Ødegaard.

   Hvis du skulle valgt en spiller som Jostein realistisk kunne kjøpt til sommeren, hvem ville det vært?
  Fjoråret, vinterens treningskamper og sesonginnledningen har vist at vi mangler en skikkelig goalgetter. Det nasjonale spissmarkedet er imidlertid et ganske skralt marked å operere i hva gjelder realistiske forsterkninger. Men jeg tror Marcus Pedersen kunne fått en ny vår i Drammen. Han har det i seg og er fortsatt bare 24 år, men er muligens fortsatt for dyr?

  Hva synes du om GodsetUnionen sin prestasjon har vært de første kampene, har du eventuelt innspill til hva som kan gjøres bedre?
  Har vært på tre av de fem kampene (VIF, 3050 og Sandefjord), og da har det vært ganske bra. Det er selvfølgelig ekstremt vanskelig å komme på nivå med 2013-sesongen, som for mange blir en målestokk. GU vil naturlig svinge i takt med Godsets prestasjoner på banen.

  Kan du sette opp en topp-3 liste med høydepunkter i din tid som GodsetUnionist?
   1. Seriegullet i 2013

  2. Cup-semifinalen mot Odd på GG

  3. EL mot Atletico Madrid på GG