Trener’n

  Vi følger opp forrige ukes spesialutgave med en ny en. Det skal ikke så mye fantasi til for å skjønne hvem vi har tatt en prat med denne uken. Årets siste utgave av "Supporter'n" er dedikert til Bjørn Petter Ingebretsen.

  Dette blir årets siste utgave av «Supporter’n» og vi ønsker å takke alle som har lest en eller annen utgave i løpet av sesongen. Denne siste utgaven har redaksjonen gledet seg til i flere uker og det er selveste BP som har tatt en prat med oss.

  Det er kun en kamp igjen av sesongen og medaljen er sikret. Hvilken innstilling har du og spillergruppa inn mot Vålerengakampen? Er det en kamp for å slippe til unggutter og de som ikke har fått mye spilletid i år, eller er det kun sølv som er godt nok i den posisjonen vi har nå?
  Vi kommer ikke til å gjøre noe annerledes inn mot denne kampen. Vi gjør alt for at vi skal vinne kampen.

  David Nielsen sin regjeringstid i Godset ble kortvarig. Hva mener du selv er den største forskjellen på din og David sin tilnærming til trenerrollen i Strømsgodset?
  David og jeg har mange like tanker når det gjelder fotball. Vi hadde og har et utrolig godt forhold til hverandre. Vi snakker mye sammen fortsatt. Det jeg tenker om David sin tid i SIF er at han ville for mye. Han ønsket å forandre Godset, og han ønsket å forandre for mye på kort tid.

  Du har vært i Godset i et tiår nå og jobbet under tre forskjellige trenere og trenertyper. Hvem av de vil du si at du har lært mest av? Eventuelt er det andre fra før din tid i Godset du vil trekke frem?
  Jeg har lært mye av dem alle tre, men det Ronny sto for og bygde opp er nok det som sitter dypest hos meg.

  Dette er jo din første jobb som hovedtrener, etter å ha hatt mindre roller tidligere. Hva er det som gjorde at du følte for å bli hovedtrener først nå, etter så mange år i fotballen?
  Jeg har alltid likt å jobbe med enkeltspillere og har sagt at jeg ikke har noe ønske om å være hovedtrener. Dette forandret seg etter gullsesongen 2013. Da fikk jeg lyst til å prøve meg, og jeg og klubben tok da noen grep. Jeg kom inn på UEFA pro lisens kurset og jeg begynte å jobbe med ledelse. Det vi klarte å få til da gav meg inspirasjon og et ønske om å gjøre noe annet enn det jeg hadde jobbet med. Jeg har i alle år sagt at hovedtreneren er den som har mest å si for spillerutviklingen i klubben. Derfor har jeg nå kommet i en perfekt posisjon i forhold til det jeg har jobbet for.

  Screenshot_2015-11-04-23-12-45

  BP er hverken redd for å vise ekte glede eller den fantastiske dansestilen sin.

  Stallen vi har per dags dato er i manges øyne ikke så langt unna gulltroppen i 2013, hva gjelder kvalitet. Vi har for eksempel fire midtstoppere som alle kunne spilt fast i nesten hvilken som helst tippeligaklubb. Hva mener du er styrkene og svakhetene til dagens tropp?
  Vi har nå en flott sammensatt spillertropp. Vi har gode kvaliteter og god dekning i alle ledd. Men vi har for mange gode spillere i troppen pr dags dato. Vi har for mange som ikke får være med å bidra hver helg.

  For å følge opp akkurat det med midtstopperne våre. De er jo et prakteksempel på et luksusproblem. Hva er dine tanker om dette? Hva gjøres for å holde alle fornøyde?
  Det å holde alle fornøyde er en utfordring. Vi prøver å holde alle oppe ved å snakke mye med hver enkelt. I sommer spilte vi også mange kamper og vi kunne bytte en del på laget. I tillegg har vi hatt noen skader på de nevnte stopperne. Jeg synes alle 4 har gjort en fantastisk sesong og vært gode når de har fått spille.

  Vi i GodsetUnionen er jo så heldig å ha en Unionist (i det minste en tidligere. Usikkert når han sist betalte medlemsavgift) i A-lagstroppen, dog har han ikke klart å spille seg til fast plass. Hva er dine tanker rundt Martin Rønning Ovenstad og hans utvikling? Hva mangler for at han skal ta det siste steget?
  Martin er en fantastisk person og en god fotballspiller. Han har slitt med å komme opp på det nivået han hadde sist sesong, før han fikk kyssesyken. Sykdommen har satt han tilbake, og han sliter fortsatt med etterdønninger av den. Han har i år fått flere korte perioder hvor han ikke har fått trent godt nok, og dette gjør at han trenger tid for å komme tilbake.

  Jostein Flo og Erik Espeseth kommenterer aldri kjøp og salg av spillere. Er det noe mulighet å få lokket ut av deg hvilke spillere du ønsker inn før 2016? Vi vet jo at Hanin blir borte, hentes erstatteren utenfra eller finnes han i egne rekker? Blir en spiss solgt? Hentes en kantspiller inn, for eksempel Keita?
  NEI

  Når David Nielsen tok over ble han hele tiden sammenlignet med Ronny Deila. Har det vært enklere for deg å ta over etter David, i og med at han ikke leverte det samme spillet og resultatene som Deila? (Dog 4.plass er langt fra elendig)
  Jeg tror jeg har hatt en enklere inngang enn David. Mest for at jeg kjenner klubben så godt, og jeg har vært med i perioder hvor vi har lyktes godt. Samtidig har jeg de samme tankene som klubben har. Vi jobber nå etter en plan som er veldig godt forankret i klubben.

  Når vi er inne på Deila, han klarte å skape gull av en kranglete gråstein fra Hamar. Nå har du gjort Marcus til gull igjen. 9 mål på 9 kamper er jo ganske spinnvilt. Et annet eksempel er Ola Kamara som kommer på lån, høsten 2013 og bidrar sterkt til seriegullet. Hva er det dere i støtteapparatet gjør med spillerne, som de andre klubbene ikke klarer?
  Noen spillere passer bare bedre i noen klubber enn andre. I forhold til Marcus mener jeg SIF er en perfekt klubb for han. Han er avhengig av klare rammer samtidig som han må trives med menneskene. Hele vårt team kjenner Marcus, og vi vet hvilke knapper vi skal trykke på.

  Vi supportere ser som regel kun spillerne under kamp og der kan jo form og prestasjon variere. Men er det en eller flere du ønsker å trekke frem i lyset, basert på treningsprestasjoner og utvikling?
  Jeg synes alle spillerne har utviklet seg positivt i år. Jeg mener Gustav Valsvik har utviklet seg aller mest.

  Til slutt kan du gi oss en oppsummering av 2015-sesongen slik du har opplevd den?
  Det viktigste for oss i trenerteamet har vært å få mulighet til å spille ute i Europa igjen. Det målet har vi oppnådd og vi gleder oss enormt til å spille disse kampene. Det har vært et år hvor vi i mange kamper har spilt morsom og fin fotball. Vi har hatt fokus på å bli bedre i det defensive spillet, og her synes jeg vi har tatt store steg. Vi ønsker å ha gode relasjoner på banen, og derfor har vi byttet lite på laget som har spilt. Vi har variert for mye innad i kampene. Vi har ofte hatt veldig gode første omganger, og for ofte prestert dårligere i andre omgang.