Tribunelivet 2015

  Vi er allerede i gang med planleggingen av tribunelivet for 2015-sesongen, og vi kan vel si at vi ikke presterte slik vi ønsket på tribunen i 2014. Vi vant seriegull i 2013, og det førte til mange nye fjes på vår tribune, noe som er meget bra, men de trenger tid til å lære seg sanger og tribunekultur.

  Det ble satt opp kamper midt i juli og august, og merkelig nok fører det til ekstremt varme tribuner, noe som igjen gjør at mange ble utmattet av varmen. I andre land blir sommermånedene enten utelatt fra seriespill eller så blir kamper flyttet til kveldstidspunkter av nettopp disse grunnene. (Noe NFF og våre venner i fjernsynet ikke har skjønt). Totalt sett frem til sommeren vil jeg dra frem hjemmekampene mot Bodø og Steaua Bucuresti som veldig bra. Utenom det var vi ikke mye å skryte av. Grep ble tatt ved disse tider. Det ble hengt opp skilt med “stående og syngende supportere”, og “Tribuneboka” ble delt ut. Vi holdt også flere møter der vi diskuterte hva vi skulle gjøre for å bli kvitt den negative trenden. Gradvis utover høsten leverte vi bedre og bedre. Vi kan trekke frem kampene mot Viking, Lillestrøm og årsbeste mot Molde. Flere ble med i forsanger-gruppa på midten, samt at vi kjørte på med TIFO-show i samtlige av disse kampene. En fantastisk corteo fikk gløden frem hos flere, og vi tror at dette bidro til å fyre opp ekstra blant folket på tribunen.

  En negativ trend på tribunen i fjor var når vi spilte “dårlig” så ga folk rett og slett faen i å bidra. Har vi blitt for bortskjemte? 46 kamper på rad uten tap. Vi viste at tapet skulle komme, men ikke at dette skulle bidra til ett kjempefall på tribuneprestasjonene. Da har vi misforstått! Vi har en jobb å gjøre i 90 minutter, og det er å levere varene på tribunen uansett! Ellers ender vi opp som bortskjemte småunger ala “Trondheim”. Det vil vi vel ikke?
  Uansett hvilken sang, forsanger, og lag som står på motsatt side eller hva som skulle spille inn, bli med uansett. Sammen skaper vi “TRØKK”, og når vi oppnår trøkket, da eksploderer det også på banen. Vi er drammensere og fortet vårt er Marienlyst. Her frykter vi ingen.

  Avgjørelser som har blitt tatt på årsmøter, styremøter og tribunemøter:

  • Flagg skal brukes under kamp nede ved gjerdet på betongen. (Er flaggene i veien kan man flytte seg noen meter til siden)

  • Tribunegruppa plasserer forsangergrupper der de mener det er best for GodsetUnionen.

  • Tribunen for alle:
  På GU sin tribune er det ingen aldersgrense, men styret i GU har bestemt at feltet nederst på midten skal være et lokomotivfelt. Det vil si at der ønsker vi å samle de som er engasjerte og bidrar mest. Vi ønsker ikke at noen små personer skal bli skremt eller komme i klem ved eventuelle pyro-show eller scoringsfeiring der menn på 100 kg + barker sammen i glede. Derfor ønsker GU og Strømsgodset at ingen barn eller småbarnsfamilier står i lokomotivfeltet under kampene. Ellers ønsker vi alle som bidrar hele kampen med sang, hopping, flagging, og generell interessert for tribunekultur velkommen til lokomotivfeltet, så lenge man er ungdomsskolealder eller eldre. Små barn og familier skal trekke ut på sidene, det er rett og slett farlig.

  Vi gjør alt for at GodsetUnionen skal bli best i Norge, noe vi har vist gang på gang at vi er kapable til. Da må vi levere i motgang og mot de små lagene, og synge i stedet for å hisse oss opp for dommeravgjørelser. Vi regner med at du er med på laget også i 2015?

  En snutt fra stemningen mot Molde hjemme de første 30 minuttene.

  SIF-GUTT!

  Tribunesjef:
  Truls W. Schøne