Velkommen tilbake Marcus!

  GodsetUnionen slo av en prat med Marcus etter hans første Godset trening på mange år.

  Marcus Pedersen husker godt debuten mot Start på Marienlyst. To mål, hvorav det ene kom ut av intet. En takling på midtbanen gjorde at han vant ballen. Han satte fart og klinket ballen via en startforsvarer og inn i mål. Tonen var satt. Det var ingen krise i Strømsgodset.

  Det var en rolig og fattet Marcus Pedersen som tok i mot GodsetUnionens to utsendte etter ettermiddagstreningen Strømsgodset gjennomførte i dag. Det var gamle og gode minner som blomstret opp og Marcus hadde det karteristiske smilet på plass.
  Marcus Pedersen er et navn som klinger godt uansett i Drammen. Selv folk som ikke følger fotball så tett vet at han presterte og var en populær skikkelse blant oss som følger bydelsklubben fra Gulskogen. 21 mål på 42 kamper er gode tall og det taler sitt tydelige språk. Kombinert med hans utrettelige innsats og oppofrende spillestil ble Marcus en folkekjær spiller sist han var i byen.
  Foran 2009-sesongen var noe som lignet en spisskrise i Strømsgodset. Det var kun tre spisser i troppen. Talentene Mergim Heriqi(16 år), Ola Kamara(19 år) og Marcus Pedersen (18 år). Klubben hadde et skrikende behov for en målscorer etter at David Nielsens leieopphold var over.
  Jan Høsøien var initiativtaker for «Prosjekt Spiss» hvor byens næringsliv og private kunne bidra med penger for at Strømsgodset kunne skaffe en spiss. Det ble vel samlet inn noe sånt som 100 000 kroner, men pengene ble til slutt brukt på å hente forsvarspilleren Vidar Riseth i stedet. Det var nemlig en guttunge fra Hamar som skulle ta oss alle med storm.
  Marcus Pedersen husker godt debuten mot Start på Marienlyst. To mål, hvorav det ene kom ut av intet. En takling på midtbanen gjorde at han vant ballen. Han satte fart og klinket ballen via en startforsvarer og inn i mål. Tonen var satt. Det var ingen krise i Strømsgodset. Marcus sier selv:
  – Det var en god debut. Det gav meg en god følelse. Og en så god start gav meg en god følelse på denne intime og flotte arenaen. Det er veldig spesielt for meg å være tilbake og det er en rar timing at min forhåpentligvis første hjemmekamp blir mot nettopp Start. Jeg gleder meg til å spille på Marienlyst igjen.
  Det ble ti mål den sesongen og Marcus ble, over natta, en viktig spiller for Strømsgodset. En halv sesong til gikk før han ble solgt for rekordsummen 12 millioner til nederlandske Vitesse Arnhem. Han uttrykte følgende etter at overgangen var et faktum:
  «Jeg kommer til å returnere til Strømsgodset.»
  Det er ikke mange som er igjen fra hans forrige periode, men Marcus forteller at tryggheten, vante omgivelser og Drammen betyr mye for han.
  Nå er han altså tilbake. Større, sterkere og mer erfaren. Og han kan fortelle:
  – Jeg husker trøkket her, stemningen, eksplosjonen på tribunene ved mål. Jeg gleder meg også veldig til å gjøre meg fortjent til å høre sangen min igjen. Nå skal jeg få fart på karrieren min igjen og jeg gleder meg til at vi kan skape gode stunder sammen på fotballbanen.
  Vi ønsker Marcus lykke til og gleder oss til å følge utviklingen hans. Første kamp er allerede fredag mot AaFK.
  Vi tenner et lys for de stakkars midtstopperne som får møte oksen fra Hamar i tiden framover.

  Autografjegere sto i kø for å sikre seg underskriften til Marcus.

  Autografjegere sto i kø for å sikre seg underskriften til Marcus.

   

  (Til Bjørn Petter og resten av trenerteamet: Beklager om Marcus kom litt for sent til spillerbussen. Gjensynsgleden med GodsetUnionens utsendte var nemlig stor og autografjegere var allerede på plass. De tre minuttene vi fikk ble nemlig til ti. Sånn er det når fint folk møtes. )
  JJB