Vi stolte Unionister

  På tide å våkne!

  Etter flere skuffende tribuneopplevelser er det på tide å våkne.

  Etter den eventyrlige fjorårssesongen sier det seg selv at litt motgang og stang-ut snart måtte komme, noe som ble ekstra synliggjort da Ronny Deila bestemte seg for å forlate trenerjobben i Drammen til fordel for en internasjonal managerkarriere i Glasgow. Som supporter er det selvsagt trist å miste profiler man har utviklet et forhold til, så være om det er spillere eller trenere. Men slik er hverdagen til en fotballsupporter. Akkurat som Rune Marthinsen synger i en av sine mange hymner om klubben fra Gulskogen: «Tider vil komme og tider vil gå. Byen er Drammen og drakta er blå».

  Tenk litt over akkurat de ordene der. For det oppsummerer kort og konsist akkurat hvordan det er å være fotballsupporter. Det er klubben vi elsker. Derfor er det litt skuffende å registrere hvordan enkelte reagerer på litt sportslig motgang. Vi er og kommer kanskje ikke til å bli like suverene som vi var sesongen 2013. Men det er et kapittel og et år som tilhører historiebøkene. Nå har vi nye spillere. Nye helter. Og ikke minst en ny trener. En trener som trenger tid og tillit til å skape sitt eget lag. Eller sin egen klubb om du vil. For i Strømsgodset bygger man ikke lag. Man bygger klubb. Det er naivt å tro at David Nielsen på en, to, tre klarer å bygge et nytt storlag. Men vi tilhører toppen i norsk fotball, og det tror jeg vi kommer til å være i mange år fremover. På grunn av fundamentet som er bygget opp over flere år.

  Men nå er vi her altså. I en avgjørende fase av 2014-sesongen. I full medaljestrid, med to poeng opp til sølvplass og ni poeng opp til den hittil så suverene serielederen Molde. Nå er det på tide at vi og resten av Drammens-folket våkner opp! Det gjelder forsåvidt alle, men spesielt alle i GodsetUnionen som regelmessig drar på Strømsgodset sine kamper. For det er ingen godt skjult hemmelighet at tribunelivet har hatt en litt nedadgående kurve denne sesongen. Det toppet seg kanskje mot Sogndal når deler av GU-tribunen satte seg ned når Sogndal utlignet med syv minutter igjen å spille. Hva i f**n er det for noe?! Vi har da for guds skyld kommet lengre med tribunelivet i Drammen enn det. Det er nå vi trenger engasjement. Det er nå vi trenger lidenskap!

  Det starter i Skien! La oss gjenskape de fantastiske opplevelsene og tribunetriumfene vi har hatt de siste årene. Opplevelser og minner vi kan være stolte av. Både fordi vi møtte opp i hopetall og fordi vi gjorde bortebane om til hjemmebane. Jeg tenker på Fredrikstad i 2012. Jeg tenker på Ullevaal de siste sesongene. Jeg tenker på Skien i 2011. Kvelder der alle Unionister bidro til magiske opplevelser. For det er f**n meg nå det gjelder. Klarer vi det mot Skien blir det fort seier, og da blir det mange flotte flomlyskvelder med stor nerve utover høsten. Men det avhenger av meg og deg. Syng høyt. Syng for Strømsgodset!

  Så gjør meg en tjeneste:
  1. Meld deg på gratisbussene vi sender til Skien førstkommende lørdag (avreise fra Drammen 15:15) på http://medlem.godsetunionen.com/web/travel/show/68
  2. La Skien få hilse på Drammen stolthet. På tribunen og forhåpentligvis også på banen!